STOLNI TENIS: Tri postolja Marte Novak na prvenstvu Hrvatske

U Dugom Selu su održana ekipna i pojedinačna prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje te juniore i juniorke na kojima su sudjelovali i članovi naših klubova, koji su plasmane izborili pozicijama na rang listama HSTS-a, po pozivu izbornika ili kroz regionalne kvalifikacije.

Odlična je među mlađim kadetkinjama bila Marta Novak iz STK Šenkovca, koja je osvojila odličja u sve tri kategorije u kojima je igrala, a najbolji rezultat je bio u kategoriji parova, gdje je s partnericom Marlom Vidaković iz osječke Olimpije izborila finale. Nažalost, tu su nakon velike borbe s 3:2 izgubile od odličnih Sene Smailji iz riječkih Srdoća i Zrinke Rebić iz zagrebačkoga TIS-a. Izborila je i dva polufinala, pojedinačno gdje je ispala od nove prvakinje Sene Smailji, i u mješovitim parovima, gdje je u kombinaciji s Filipom Tkalecom iz TIS-a izgubila od Smailji i Leona Benka iz TIS-a. U kategoriji mlađih kadeta predstavljali su nas Matija Strbat iz STK Mihovljana, drugim mjestom prošao kvalifikacijsku skupinu i u osmini finala ispao od Leona Benka i Ivor Colev iz Putjana, koji je u svojoj skupini bio četvrti pa se nije plasirao u završnicu. Noa Vresk iz Mihovljana je igrao u konkurenciji juniora i bio drugi u kvalifikacijskoj skupini, ali je u osmini finala naišao na nepremostivu prepreku, dobro nam poznatoga Jakova Jakelića iz GSTK Zagreba, kojemu je tek uspio oduzeti jedan set. Nastupale su i naše dvije juniorke, Ana Novak iz Šenkovca i Hana Zadravec iz Mihovljana, ali niti jedna nije prošla kvalifikacije i plasirati se u završnicu. Svi su igrali i parove. Vresk je u muškim parovima juniora s Ivanom Šćuricom iz Bjelovara u osmini finala ispao od Puljanina Vekića i igrača HASTK Mladosti Metera, a u mješovitim parovima s klupskom kolegicom Hanom Zadravec, nakon slobodnoga prvog kola, u četvrtfinalu od Hane Arapović iz TIS-a i Ivora Bana iz HASTK Mladosti. Ana Novak je ženske parove igrala sa Stelom Marčec iz Visije iz Bartolovca i u osmini finala su ispale od Hane Lončarević i Nike Sušac iz TIS-a, a u mješovitima je s Puljaninom Dinom Zidarićem u osmini finala ispala od Ivane Grgić iz Bjelovara i Kramarića iz GSTK Zagreba. U parovima za mlađe kadete od naših je igrao Matija Strbat, koji je u muškoj konkurenciji s Šebeljem iz Opatije, u osmini finala ispao od Puljana Mrkića i Vale, a u mješovitima, gdje mu je partnerica bila Puljanka Aileen Dorić, također u osmini finala, od naše Marte Novak i Filipa Tkalca iz TIS-a.

U ekipnim kategorijama zastupali su nas samo juniori Mihovljana, koji su se na prvenstvo plasirali prvim mjestom u regiji. Kvalifikacije su igrali u skupini s HASTK Mladosti iz Zagreba od koje su izgubili s 3:2, Pulom, koja ih je pobijedila s 3:0 i osječkim Vodovodom, kojega su savladali s 3:1 pa su osvojili treće mjesto. Za konačni plasman zatim su razigravali su s trećeplasiranim iz druge skupine, Splitom, i pobijedili 3:2, pa su u konačnici osvojili peto mjesto, a taj rezultat za Mihovljan su ostvarili Dominik Toplek, Lovro Varga i Noa Vresk.

Putjančani turnirom slučajnih parova završili sezonu

U subotu je bilo živo u dvorani STK Putjana, gdje su se okupili stariji igrači kluba i tradicionalnim turnirom slučajnih parova završili sezonu 2018/2019. Od njih više od dvadeset uspjeli su sklepati tek osam parova, a ostali su zdušno bodrili svoje favorite. Nakon interesantnih partija u završnicu su se plasirala četiri najbolja para, a ždrijeb je odlučio polufinalne protivnike od kojih su finale ostvarili Rinaldo Jurinec i Radovan Šarić, koji su s 3:0 pobijedili Petru Babić-Gašparlin i Mladena Železnjaka, i Eugen Šimon i Marko Puškadija, nakon pobjede od 3:2 nad Robertom Lehkecom i Stjepanom Mikecom. Turnir je završen finalom u kojemu su Jurinec i Šarić s 3:2 bili uspješniji do Puškadije i Šimona, a nakon toga ugodnim druženjem članova kluba.

Franjo Flac

Ostavi komentar