Stolni tenis: Marta Novak druga na 21. Memorijalu Matija Gregić u Osijeku

Drugo mjesto na 21. Memorijalu Matija Gregić odigranom u subotu i nedjelju, u Osijeku, na zadovoljstvo kluba i trenera Gorana Balića, igračicu Šenkovca Martu Novak lansiralo je na prvo mjesto rang liste Hrvatskoga stolnoteniskog saveza u kategoriji mlađih kadetkinja.

U finalu je, doduše, s 3:1 poražena od defanzivke Marle Vidaković iz domaće Olimpije, ali je unatoč tome na vrhu preskočila Senu Smailji iz riječkih Srdoča, koja na ovom turniru nije igrala.

U kvalifikacijama je dobra bila i njena donedavna suigračica iz STK Putjana Franka Mesarić, koja je u skupini s Martom bila druga, pa u šesnaestini finala ispala od daleko iskusnije Sare Špoljar iz Bjelovara, a osvojenim četvrtim mjestima skupine nisu prošle Šenkovčanke Rebeka Varga i Hana Jurinec. Vrlo dobar je probojem u četvrtfinale kategorije juniora, gdje je izgubio od kasnijega finaliste Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti, u finalu poraženoga od Jakova Jakelića iz GSTK Zagreba, bio Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca.

Završnicu, nažalost, nije uspio dohvatiti junior Mihovljana Noa Vresk, koji je u svojoj skupini bio treći, a u borbi za drugo mjesto tijesno u sva tri seta je poražen od Benkovića iz Mladosti. Jakelić, u seniorskoj kategoriji član MSTC Čakovca, je bio vrlo dobar i među seniorima gdje je u osmini finala nakon velike borbe s 3:2 ispao od kasnijega pobjednika, Dimitrija Levajca iz zrenjaninskoga Banata.

Prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini kategorije najmlađih kadeta završnicu je izborio i Matija Strbat iz Mihovljana, koji se probio u četvrtfinale gdje je s 3:0 ispao od kasnijega finaliste Filipa Kumara iz GSTK Zagreba. U istoj kategoriji turnir je već u skupini završio Ivor Colev iz Putjana, koji je u svojoj skupini bio treći, a odlučujuću partiju za drugi krug je, nakon vodstva od 2:1, s 3:2 izgubio od Komparića iz GSTK Zagreba. Hana Zadravec iz Mihovljana i Ana Novak iz Šenkovca i igrale su u kategoriji juniorki i niti jedna od njih nije izborila završne borbe, jer su u svojim skupinama osvojile treće i četvrto mjesto.

Autor: Franjo Flac

Foto:  HSTS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE