STOLNI TENIS 49. Otvoreno prvenstvo Varaždina: Srebro i dvije bronce naših u Varaždinu

Marta Novak (Šenkovec) - treća kadetkinja u Varaždinu
Marta Novak (Šenkovec) - treća kadetkinja u Varaždinu

Protekloga vikenda u varaždinskoj Areni je odigrano 49. Otvoreno prvenstvo Varaždina – 15. Memorijal Mirka Abramovića za kadetske i juniorske kategorije na kojemu su uz igrače iz Hrvatske nastupali i stolnotenisači i stolnotenisačice iz Austrije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Iz Međimurske županije natjecali su se predstavnici stolnoteniskih klubova Hodošan, Kos-Kotoriba, MSTC Čakovec, Mihovljan, Šenkovec i Zasadbreg, koji su se u solidnoj konkurenciji tri puta penjali na pobjedničko postolje.

U ekipnoj konkurenciji odlični su bili članovi Mihovljana, koji su osvojili drugo mjesto u kategoriji kadeta i treće među juniorima, a zajedno s igračima MSTC Čakovca su igrali i u kategoriji mlađih kadeta u kojoj su i jedni i drugi bili četvrti u svojim skupinama pa se nisu plasirali u završne borbe.

Pojedinačno je sedmero naših predstavnika od četrdeset dvoje, koliko ih je nastupalo, prošlo kvalifikacijske skupine, a osvajanjem trećega mjesta u kategoriji kadetkinja najuspješnija je bila Marta Novak iz STK Šenkovca. Od nje se kao prve nositeljice očekivao plasman u finale, ali se očekivanja nisu ostvarila, jer je u polufinalu s 3:0 izgubila od Zabočanke Eme Fučkar.

Vrlo dobar plasman, u četvrtfinale kategorije juniora, izborio je Noa Vresk iz Mihovljana, ali je za ulazak među četvoricu najboljih poražen od Luke Zlatkova iz Dugoga Sela. Njegov mlađi klupski kolega Matija Strbat plasirao se u osminu finala kategorije kadeta i za plasman među najboljih osam također izgubio od Zlatkova, kasnijega pobjednika kategorije. Osim njih u završnicu su prošli još Mihovljančan Antonio Bodalec u kategoriji juniora, Matija Volf iz Šenkovca među najmlađim kadetima te Kotoripčani Nela Kovačić, među mlađim kadetkinjama i Mihael Hederić, u kategoriji najmlađih kadeta, ali su redom ispali u šesnaestini finala. Svi ostali su osvojili treća ili četvrta mjesta pa nisu prošli kvalifikacijske skupine.

Noa Vresk (Mihovljan) - među osam juniora
Noa Vresk (Mihovljan) – među osam juniora

Ostavi komentar