18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Nino Baša u Finskoj osvojio broncu na Europskim igrama mladih

Nino Baša ostvario je sjajan uspjeh na šestim Europskim igrama mladih (EYPG) koje su se od održale u finskom Pajulahtiju i Helsinkiju od 30. lipnja do 3. srpnja.

Mladi stolnotenisač s invaliditetom iz Ivanovca osvojio je brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Nino već godinama niže odlične rezultate te je ovo još jedna potvrda njegovog truda i talenta.

Na Europskim igrama mladih parasportaša nastupilo je više od 550 natjecatelja iz 27 zemalja, od 13 do 23 godina starosti koji su se nadmetali u osam sportova, među kojima i 14 mladih hrvatskih sportaša s invaliditetom.

Mladi hrvatski parasportaši osvojili su čak 16 medalja pri čemu 10 zlata, srebro i pet bronci zauzevši sjajno četvrto mjesto na ljestvici osvajača medalja.

– Ovo je izuzetan uspjeh naših mladih sportaša. Zaista su nas predstavili u sjajnom svjetlu. Sa 16 osvojenih medalja pri čemu deset zlata naša se reprezentacija plasirala na četvrto mjesto u Europi, što je izvanredan uspjeh. Ponosni smo na sve njih, kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

Foto: HPO

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE