14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Međunarodno prvenstvo Varaždina za kadetske i juniorske kategorije: Stjepan Škoda u polufinalu juniora

Stolnoteniski klub Varaždin je od petka do nedjelje u gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu bio organizator 48. Međunarodnog prvenstva Grada za kadetske i juniorske kategorije – 14. Memorijala Mirka Abramovića, na kojemu se u 8 pojedinačnih i ekipnih kategorija natjecalo više od 450 igrača i igračica i 99 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Katara, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Među njima i 30 iz naših klubova Kos-Kotoribe, Mihovljana, MSTC Čakovca, Putjana, Šenkovca i Zasadbrega.

Od mladih Međimuraca rezultatom je odskakao Kotoripčan iz MSTC Čakovca Stjepan Škoda, koji je podijelio treće mjesto u kategoriji juniora.

Na putu do postolja u osmini finala eliminirao je sedmoga juniora Slovenije Žigona i u četvrtfinalu, u obratu nakon što je gubio 2:0, trećega nositelja Leona Šanteka iz RR Starra iz Varaždina, da bi u polufinalu ispao od konačnoga pobjednika, Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti. A usto je s Petrom Znikom iz GSTK Zagreba osvojio i drugo mjesto u ekipnoj kategoriji juniora.

Uz bok mu možemo svrstati sumještanku iz Kos-Kotoribe, malu Nelu Kovačić, koja je u kategoriji najmlađih kadetkinja u četvrtfinalu ispala od Puljanke Nikoline Miličević, ali je prije toga u osmini finala senzacionalno s 3:0 izbacila njenu klupsku kolegicu, trostruku prvakinju Hrvatske za prošlu sezonu i treću nositeljicu Larisu Putignu.

Da puno toga, što se naših predstavnika tiče, bude u znaku Kotoribe pobrinuli su se i Marko Knez i Dorian Pišpek, koji su izborili osminu finala u kategoriji najmlađih kadeta pa je njihov trener Stjepan Vidović imao ite kako razloga za zadovoljstvo. Na turniru se mnogo u kategoriji mlađih kadetkinja očekivalo od Marte Novak iz STK Šenkovca, ali su se očekivanja srušila kada je već u četvrtfinalu izgubila od 5. nositeljice Lucije Krnić iz Samobora, prokockavši pritom vodstvo od 2:0 u setovima. Ovim porazom izgubila je i prvo mjesto na rang listi, na koje je zasjela nedjeljna pobjednica Sena Smailji iz riječkih Srdoća. Marta je u subotu igrala i kategoriju kadetkinja i došla do osmine finala gdje je ispala od Jelene Vukelić iz STK Varaždina, a osmina finala je bila i krajnji domet i za Franku Mesarić iz STK Putjana u kategoriji najmlađih kadetkinja. Od naših predstavnika stepenicu prije, u šesnaestini finala, od turnira su se oprostili Putjančan Matija Volf u kategoriji najmlađih kadeta, Lovro Varga i Noa Vresk iz Mihovljana u kategoriji juniora, a plasman u završnicu su još izborili Matija Strbat iz Mihovljana i Marko Bakač iz Zadbrega u kategoriji mlađih kadeta, ali su oba ispala već u prvom kolu razigravanja.

Na turniru su još igrali Franko Gregurec iz Kos-Kotoribe te Karlo Mesarić i Filip Šafarić iz Zasadbrega među najmlađim kadetima, Ivan Sokač iz MSTC Čakovca i Petar Lukša iz Kos-Kotoribe u kategoriji mlađih kadeta, Mihovljančani Antonio Bodalec, Matija Strbat i Denis Toplek među kadetima, njihov klupski kolega Dominik Toplek među juniorima, Kotoripčanke Nina Friščić i Hana Sović te Kyara Dunjko iz Zasadbrega u kategoriji najmlađih kadetkinja, Franka Mesarić iz STK Putjana, Zita Miličević, Sara Šimunković i Antonija Matoša iz Zasadbrega te Rebeka Varga iz Šenkovca i Lana Horvat iz Kos-Kotoribe među mlađim kadetkinjama te Lanina klupska kolegica Nika Lukša i Ana Novak iz STK Šenkovca u kategoriji juniorki, od kojih nitko nije prošao kvalifikacijske skupine.

Isto se odnosi i na igrače i igračice Mihovljana, koji su se natjecali u ekipnim kategorijama, ali niti jedan od njihovih sastava nije bio prvi u svojoj skupini i plasirao se u završnicu.

Autor: Franjo Flac

Nela Kovačić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE