Fantastični Međimurec Nino Baša brončani na Međunarodnom prvenstvu Italije!

Nino Baša
Nino Baša na postolju, treće mjesto

Hrvatska juniorska stolnoteniska reprezentacija nastupila je od 26. veljače do 28. veljače na Međunarodnom prvenstvu Italije u Lignanu za osobe s invaliditetom s dvije stolnotenisačice i dva stolnotenisača u konkurenciji sedamdesetak juniora.

Član reprezentacije bio je i mladi međimurski stolnotenisač Nino Baša iz Ivanovca koji je u velikoj i neizvjesnoj borbi za 3. mjesto u svojoj kategoriji pobijedio Japanca Yuichiro Kitagawu s rezultatom 3:2. Prije toga u četvrtfinalu Nino je bio bolji od Kuvajćanina Kalifa Alqasema 3:0, a u polufinalu je izgubio susret od kasnijeg osvajača zlatne medalje Talijana Mattea Orsija.

Treba spomenuti kako je u tom polufinalnom susretu Nino igrao nakon saniranja ozlijede i liječničke intervencije koja je potrajala punih dvadeset minuta prije samog meča. Tako na brzinu “skrpan” kako nam je i sam rekao nije išlo, pogotovo ne protiv , treba priznati u ovom trenutku boljeg protivnika, ali nije previše tužan jer ipak na kraju brončana medalja putuje u Međimurje.

Nino je nastupio i u seniorskom djelu, no na njegovu nesreću u najjačoj skupini na turniru.

– Odigrao sam dobro, ali uvijek može bolje. Svi igrači bili su stariji od mene. Mnogo važnije od rezultata bilo mi je ovaj put prikupljanje iskustva i samopouzdanja među “velikim dečkima”.

S Ninom je u Italiji, osim njegove majke Željke boravio i trener Robert Mikac, inače i predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza, koji je također zadovoljan nastupom mladog stolnotenisača.

– Moja suradnja s Ninom traje od 1. siječnja ove godine, od kada smo se i intenzivno pripremali za ovaj nastup. S obzirom na to da sam trener i našoj paraolimpijki Sandri Paović dio ovih priprema odradili smo zajedno, što vjerujem da je Ninu puno značilo. Naime Sandra je sa svojim suprugom Danijelom jednom tjedno dolazila u Mihovljan, a mi bi odlazili jednom do dva puta u Zagreb. Mogu samo reći kako smo nakon ovog turnira zadovoljni, jer vidi se kako Nino u igri sve više napreduje, što je najvažnije od svega. To se također vidjelo i seniorskom dijelu turnira gdje je on sa svojih 16 godina odlično odigrao protiv puno starijih, iskusnijih i fizički jačih protivnika, gdje na ovom prvenstvu nije išlo, ali vjerujem kako će uskoro i protiv takvih igrača napraviti dobar rezultat.

Nino u Italiji ostaje do nedjelje, jer danas (petak) je na rasporedu i ekipni dio natjecanja.

Nino Baša

Ostavi komentar