15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Fantastični Međimurec Nino Baša brončani na Međunarodnom prvenstvu Italije!

Hrvatska juniorska stolnoteniska reprezentacija nastupila je od 26. veljače do 28. veljače na Međunarodnom prvenstvu Italije u Lignanu za osobe s invaliditetom s dvije stolnotenisačice i dva stolnotenisača u konkurenciji sedamdesetak juniora.

Član reprezentacije bio je i mladi međimurski stolnotenisač Nino Baša iz Ivanovca koji je u velikoj i neizvjesnoj borbi za 3. mjesto u svojoj kategoriji pobijedio Japanca Yuichiro Kitagawu s rezultatom 3:2. Prije toga u četvrtfinalu Nino je bio bolji od Kuvajćanina Kalifa Alqasema 3:0, a u polufinalu je izgubio susret od kasnijeg osvajača zlatne medalje Talijana Mattea Orsija.

Treba spomenuti kako je u tom polufinalnom susretu Nino igrao nakon saniranja ozlijede i liječničke intervencije koja je potrajala punih dvadeset minuta prije samog meča. Tako na brzinu “skrpan” kako nam je i sam rekao nije išlo, pogotovo ne protiv , treba priznati u ovom trenutku boljeg protivnika, ali nije previše tužan jer ipak na kraju brončana medalja putuje u Međimurje.

Nino je nastupio i u seniorskom djelu, no na njegovu nesreću u najjačoj skupini na turniru.

– Odigrao sam dobro, ali uvijek može bolje. Svi igrači bili su stariji od mene. Mnogo važnije od rezultata bilo mi je ovaj put prikupljanje iskustva i samopouzdanja među “velikim dečkima”.

S Ninom je u Italiji, osim njegove majke Željke boravio i trener Robert Mikac, inače i predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza, koji je također zadovoljan nastupom mladog stolnotenisača.

– Moja suradnja s Ninom traje od 1. siječnja ove godine, od kada smo se i intenzivno pripremali za ovaj nastup. S obzirom na to da sam trener i našoj paraolimpijki Sandri Paović dio ovih priprema odradili smo zajedno, što vjerujem da je Ninu puno značilo. Naime Sandra je sa svojim suprugom Danijelom jednom tjedno dolazila u Mihovljan, a mi bi odlazili jednom do dva puta u Zagreb. Mogu samo reći kako smo nakon ovog turnira zadovoljni, jer vidi se kako Nino u igri sve više napreduje, što je najvažnije od svega. To se također vidjelo i seniorskom dijelu turnira gdje je on sa svojih 16 godina odlično odigrao protiv puno starijih, iskusnijih i fizički jačih protivnika, gdje na ovom prvenstvu nije išlo, ali vjerujem kako će uskoro i protiv takvih igrača napraviti dobar rezultat.

Nino u Italiji ostaje do nedjelje, jer danas (petak) je na rasporedu i ekipni dio natjecanja.

Nino Baša

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE