STOLNI TENIS: Jakeliću bronca na Mastersu u Puli

Jakov Jakelić (MSTC Čakovec)
Jakov Jakelić (MSTC Čakovec)

U subotu i nedjelju u Puli je odigran Masters HSTS-a – 5. Memorijal Dejan Šešelja na kojemu se u 10 kategorija natjecalo po 16 najboljih igrača i igračica s ranglista za ovaj turnir. Među njima i šestero iz naših klubova, a moglo ih je biti i osmero da su se prijavili pozvani Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca za kategoriju juniora i Ivor Colev iz Putjana za kategoriju najmlađih kadeta.

Naši baš i nisu bili odveć raspoloženi, a pokal je osvojio jedino Jakov Jakelić, koji je u kategoriji seniora dogurao do polufinala, gdje je nakon vodstva od 2:1 s 3:2 izgubio od pobjednika Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti. Više se od njega očekivalo među juniorima gdje je neočekivano već u četvrtfinalu ispao od Lea Vekića iz domaćega kluba.

Od naših ostalih predstavnika kvalifikacijske skupine su prošli još Marta Novak iz Šenkovca među mlađim kadetkinjama i Matija Strbat među najmlađim kadetima, koji su, nažalost, turnir završili već u četvrtfinalima. Marta nakon poraza od Osječanke Marle Vidaković, a Matija od igrača zagrebačkoga TIS-a Ivana Hencla. Marta je igrala i kadetsku kategoriju u kojoj je sa sva tri poraza u skupini i osvojenim četvrtim mjestom doživjela pravi fijasko. Sa sva četiri poraza turnir su u svojim skupinama završili i Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe u kategoriji najmlađih kadetkinja te Matija Volf iz Putjana među najmlađim kadetima, a obje svoje partije je među juniorkama izgubila naknadno pozvana Ana Novak.

piše: Franjo Flac

Ostavi komentar