STOLNI TENIS: Ivor Colev i Marta Novak treći u Dugom Selu

Ivor Colev (drugi zdesna) - treći u D. Selu
Ivor Colev (drugi zdesna) - treći u D. Selu

U Dugom Selu je u subotu i nedjelju odigran tradicionalni 42. Memorijal Đuro Dubenik na kojemu je među 385 mladih stolnotenisača i stolnotenisačica nastupalo i dvanaestero iz naših klubova Kos-Kotoribe, Mihovljana, Putjana i Šenkovca.

U takvoj konkurenciji naši su osvojili dva treća mjesta i to Ivor Colev iz Putjana u kategoriji najmlađih kadeta, koji je u polufinalu ispao od konačnoga pobjednika Andreja Mrkića iz Pule, i Marta Novak iz Šenkovca među mlađim kadetkinjama, od koje je bolja bila neugodna Marla Vidaković iz osječke Olimpije.

Uz Coleva među najmlađim kadetima je igrao i njegov klupski kolega Matija Volf, koji je prošao skupinu i u osmini finala ispao od Valea iz Pule. Matija Strbat iz STK Mihovljana je bio drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini najmlađih kadeta, što mu je u osmini finala donijelo Puljanina Zohila od kojega je izgubio s 3:0.

U kategoriji kadeta predstavljala su nas tri igrača iz STK Mihovljana od kojih su Matija Strbat i Denis Toplek prošli kvalifikacije i ispali u šesnaestini finala, Matija od Funesa iz Strmca Nova Gradiška, a Denis od Petrovića iz GSTK Zagreba, dok se trećim mjestom u skupini od turnira oprostio Antonio Bodalec. Od četiri naša juniora kvalifikacije su uspješno prošli Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca i Noa Vresk iz Mihovljana, a u završnici su oba ispala u šesnaestini finala, Škoda od Brune Peteka iz zagrebačkoga TIS-a, a Vresk od Krstevskoga iz Pule, dok skupine nisu prošli Vreskovi suigrači iz Mihovljana Antonio Bodalec i Dominik Toplek.

U kategoriji najmlađih kadetkinja ovoga puta od Kotoripčanke Nele Kovačić, koja je u šesnaestini finala ispala od Nike Šaš iz Koprivnice, plasmanom u osminu finala, gdje je izgubila od prve nositeljice Victorije Pustaj iz Jastrebarskoga, uspješnija je bila Putjančanka Franka Mesarić. Marta Novak je igrala i u kategoriji kadetkinja i drugim mjestom prošla kvalifikacijsku skupinu, ali je od nje u osmini finala bolja bila Varaždinka iz STARR-a Bruna Borovec, a među juniorkama u završnicu se plasirala njena starija sestra Ana Novak, koja je u osmini finala ispala od igračice zagrebačke Mladosti Zare Ilić. (Franjo Flac)

Marta Novak (prva zdesna) - treća u D. Selu
Marta Novak (prva zdesna) – treća u D. Selu

Ostavi komentar