7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Međimurska ribička mladež u borbi za svjetske medalje u Italiji

Fantastični mladi međimurski ribolovci i ribolovke ovog petka i subote brane hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u kategorijama mladeži  u reprezentacijama HŠRS-a u Italiji na Cavo Lama kanalu.

Iz međimurskih klubova nastupa čak osam natjecatelja što čini više od 50% svih reprezentativaca dobnih skupina mladeži, što potvrđuje kontinuiran odličan rad s mladima u Savezu sportsko ribolovnih društava Međimurske županije i njihovim društvima.

Na Svjetskom prvenstvu nastupaju sljedeće mlade nade međimurskog ribolova po kategorijama:

U-15; Marta Mesarek Ostriž Novakovec, Marko Horvat Som Kotoriba, Adrijana Komorski Drava Donji Mihaljevec i Karlo Strbad iz Klena Sveta Marija,

U-20; Erwin Škoda iz Kotoribe i Sara Strbad iz Drave Donji Mihaljevec,

U-25; Alan Perko Glavatica Prelog i Mihael Pongrac iz Klena Sveta Marija.

Marta Mesarek iz Ostriža Novakovec, izborila je nastup u reprezentaciji u  kadetskoj kategoriji U-15, nakon što je u osam kola lige prošle sezone osvojila odlično prvo mjesto. U istoj ligi Marko Horvat iz Soma Kotoriba je bio drugi, treća je bila Adrijana Komorski iz Drave Donji Mihaljevec, četvrti je bio Tomislav Tančak iz Mrene XTRA BAITS iz Nove Gradiške i peti, opet naš Karlo Strbad iz Klena Sveta Marija.

U juniorskoj kategoriji U-20 nastup u reprezentaciji je izborio odlični Erwin Škoda iz B-šport Koprivnica  koji je porijeklom iz Kotoribe nakon što je osvoji prvo mjesto prošle sezone u svojoj ligi. Isto je uspjelo Sari Strbad iz Drave Donji Mihaljevec koja je bila četvrta. U reprezentaciji nastupaju još Matko Dražić iz Bjelke Sunja koji je bio drugi, prošlosezonski treći Vito Frinčić iz  Jezera Bedekovčina, te peti Alan Filep iz Raka Rakitje.

U kategoriji mladi seniori U-25, Alan Perko iz Glavatice Prelog izborio je plasman u  reprezentaciju osvajanjem drugog mjesta. Alanu društvo u reprezentaciji pravi također vrlo dobar  Mihael Pongrac iz Klena Sveta Marija koji je bio peti. Prvo mjesto u ligi zauzeo je Dino Hrenar iz Bjelke Sunja, treće Mario Pejaković iz Mrene Nova Gradiška, a četvrto Leon Međimurec iz Karasa Kuzminec.

Samo natjecanje se održava na Cavo Lama kanalu  koji je širok oko 40 metara s  dubinom od 2,5 do 3,5 metara. Na prvim treninzima naši mladi natjecatelji ostvaruju vrlo dobre ulove manje ribe koja za sada prevladava u kanalu. Svim mladim natjecateljima možemo samo poželjeti što uspješniji ribolov, a pogotovo našim Međimurcima uz ribički pozdrav bistro te da pokušaju ostvariti što bolji rezultat u jakoj svjetskoj konkurenciji.

(dg)

Alan Perko

Mihael Pongrac

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE