1.2 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Dođite na svečanost otvorenja Svjetskog ribolovnog prvenstva veterana, invalida Masters kategorije 14. lipnja u Mursko Središće

Svečano otvorenje 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije održat će se u Murskom Središću, u četvrtak, 14. lipnja Na natjecanje dolaze reprezentacije iz 20 zemalja svijeta, a natjecanje će se održati 16. i 17. lipnja na lokacijama u okolici: staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, staroj Muri kod Podturna i ribnjaku Selnica.

Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, istaknuo je.

– Do sada je prijavljeno 40 reprezentacija te je ovo prvi put u povijest što je tako veliki broj potvrđenih sudionika. To je oko 360 natjecatelja na što smo izuzetno ponosni. Zbog ovog natjecanja napunjeni su svi turistički kapaciteti od Svetog Martina, preko Murskog Središća do Čakovca. Za sve one laike koji o sportskom ribolovu znaju malo ili nimalo, pojasnio je da se radi o skupom sportu u kojem samo ribolovna oprema vrijedi i deset tisuća eura. Za rezultate se važe samo živa riba, koja se nakon ulova vraća u vodu, a za mrtvu se dobivaju kazneni bodovi. Ribolovci imaju specijalne udice da ne ozljeđuju ribu.

Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, rekao je da je počašćen što će se otvorenje održati u Murskom Središću te će se svi zajedno potruditi da svaki od natjecatelja ponese odlične uspomene iz Murskog Središća, Međimurske županije i općina koje su uključene u organizaciju natjecanja uključene. Ovo je ujedno i doprinos kontinentalnom turizmu gdje su svi kapaciteti popunjeni u vrijeme održavanja prvenstva.

Ervin Vičević, načelnik Selnice, kazao je da u uređenje staza uloženo više od 100.000 kuna, ali to se sve ostaje budućim generacijama na korištenje. Dodao je da mu je želja da za koju godinu ribnjak u Selnici bude sportski i turistički centar u Međimurju.

Načelnik Podturna Perica Hajdarović rekao je da je i Podturen u ovaj projekt uložio od 80.000 kuna te sam siguran da će sve buduće generacije koristiti stazu i sve što je potrebno za natjecanja za koje sam siguran da će biti odlično.

Snažan razvoj sportskog turizma

Međimurska županija će financijski podržati Svjetsko ribolovno prvenstvo. Na konferenciji za novinare župan Posavec i predsjednik Zoran Pfeifer potpisali su ugovor o pokroviteljstvu 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog u kategoriji invalida u iznosu od 200.000 kuna. Inače cjelokupni troškovi organizacije prelaze daleko veća sredstva uz spomenute svote na konferenciji i penju se na oko milijun kuna iz raznih izvora, kazao je Pfeifer.

– Novac koji će se uložiti u vratit će se kroz popunjene kapacitete, ali i za razvoj sportskog turizma koji nam je bitan. Organizacijom Svjetskog ribolovnog prvenstva pokazujemo da smo spremni uhvatiti se u izazov organizacije ovakvih velikih događaja – naglasio je župan. (BMO)

Svečano otvorenje u četvrtak 14. lipnja

Svečano otvorenje Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji invalida, veterana i veterana – master održat će se u četvrtak 14. lipnja početkom u 19 sati kod Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće. Ispričavamo se što smo u tiskanom izdanju u naslovu uz dan otvorenaj četvrtak, napislali pogrešno 19. umjesto 14. lipnja.

Reprezentacije će se postrojavati na šetnici uz rijeku Muru, dok će pozornica biti kod Dječjeg vrtića “Maslačak”. Na svečanom otvorenju u gradu Mursko Središće predstavit će se 20-ak zemalja sudionica. odnosno 40-ak reprezentacija.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,206FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE