Speedway: Pavlic izborio na domaćoj stazi SEC Challenge u Terenzanu

Jurica Pavlic uspio je zahvaljujući odličnim vožnjama u završnom dijelu jedne od četiri polufinalne utrke Speedway Euro Championship u subotu navečer na domaćoj stazi stadiona Milenium plasirati se na SEC Challenge koji se već iduće subote 5. svibnja u talijanskom Terenzanu. Tamo će u konkurenciji 16 vozača pokušati biti među najbolji pet koji idu u ovogodišnju seriju četiri utrke SEC-a, borbu za naslov europskog prvaka u speedwayu.

Jurica Pavlic
Jurica Pavlic nije dobro startao na Mileniumu, ali kada se spustio mrak pod svjetlima reflektora odvozio je svoje najbolje vožnje polufinala SEC-a

Uz njega to je uspjelo ukrajinskim vozačima, našem dobrom poznaniku Andreyu Karpovu koji je slavio pobjedu u subotu navečer i drugoplasiranom njegovom zemljaku talentiranom 24-godišnjem Aleksandru Loktaevu koji se vraća na veliku scenu nakon što je imao problema zbog pada na doping testu u poljskom prvenstvu jer je pred nekoliko godina bio pozitivan na marihuanu.

Jurica Pavlic
Jurica Pavlic

Naš Pavlic nije dobro stajao u prvom dijelu subotnje utrke. U tri izlaska na start izborio je samo pet bodova. Međutim, u nastavku je izvukao ono najbolje iz sebe i uspio se plasirati među četiri vozača između 3. i 6. mjesta koji su vozili “last chance” utrku.

Zahvaljujući novom sustavu završnog određivanja plasmana u tom natjecanju, naš vozač je dobio priliku da ipak izbori Challenge u Terenzanu. I uspio je. Najprije je izvrsno odvozio “last chance” utrku i zajedno s Poljakom Woryna izborio finala gdje su ih čekali Ukrajinci Karpov i Loktaev. U finalu je ukrajinski tandem odmah izborio vodeće dvije pozicije i potvrdio da su bili daleko najbolje raspoloženi protekle subotnje večeri na Mileniumu, Pavlic je bio odmah iza njih i mudro do kraja posljednjeg kruga držao na oku Poljaka, nije previše napadao vodeći dvojac, jer je znao da mu i treće mjesto donosi odlazak u Italiju. Rutinski je priveo utrku kraju i našao se na pobjedničkom postolju. Nije bio na najvišoj stepenici, ali ovog puta treće mjesto značilo je veliko zadovoljstvo na kraju utrke.

Utrka u Terenzanu za Juricu Pavlica koji ove godine vozi za Car Gwarant Start Gniezno 1. poljsku speedway ligu, bit će jedna od najvažnijih kada su u pitanju vožnje pod hrvatskom zastavom. Naime, petorica najboljih izboriti će plasman u Speedway Euro Championship koji se sve više približava Speedway Grand Prixu kada su u pitanju sponzori, zanimljivost, televizijsko praćenje i gledanost natjecanja, tako da se za četiri utrke koje donose naslov europskog prvaka bore i neki Grand prix vozači.

Jurica Pavlic
Jurica Pavlic u pripremi za start

Stoga, neće biti nimalo jednostavno biti među pet najboljih u Italiji, ali zasigurno će ova utrka biti veliki motiv za Pavlica da pokaže koliko vrijedi u ovom trenutku nakon vrlo dobrog ulaska u sezonu.

Speedway
Poklonici speedwaya mogli su uživati u uzbudljivoj speedway večeri

Foto: Zlatko Vrzan

REZULTATI

1. Andriej Karpow (Ukrajina) 14 (3,1,3,3,1,3) – odlazak na SEC Challenge
2. Aleksandr Loktajew (Ukrajina) 15 (2,3,3,2,3,2) – odlazak na SEC Challenge
3. Jurica Pavlic (Hrvatska) 11+2 (1,3,1,2,3,1) – odlazak na SEC Challenge
——————————————
4. Kacper Woryna (Poljska) 11+3 (2,2,1,3,3,0)
5. Tomas H. Jonasson (Švedska) 11+1 (1,3,2,3,2)
6. Andreas Lyager (Danska) 9+0 (3,1,1,1,3)
7. Kjastas Puodżuks (Latvija) 9 (0,2,3,2,2)
8. Krzysztof Buczkowski (Poljska) 9 (2,2,2,1,2)
9. Denis Gizatullin (Rusija) 8 (3,1,3,0,1)
10. Nick Skorja (Slovenia) 8 (2,0,1,3,2)
11. Erik Riss (Njemačka) 7 (3,w,2,1,1)
12. Michele Paco Castagna (Italija) 6 (1,0,2,2,1)
13. Matic Ivacić (Slovenija) – 5 (1,3,0,1,0)
14. Mike Jacopetti (Austria) 2 (0,2,0,0,0)
15. Daniele Tessari (Italija) 1 (0,1,0,0,0)
16. Władimir Borodulin (Rusija) 0 (0,w,d,d,-)
17. Jan Pintar (Slovenija) 0 (0)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE