15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

SPEEDWAY: Jurica Pavlic ove subote lovi na stadionu Milenium uspjeh karijere – ulazak u Grand Prix

– Uvijek je poseban osjećaj voziti na svojoj stazi pred domaćom publikom. To je kombinacija ponosa, želje za pobjedom i adrenalina. Svaki start je bitan, bodovi se ne smiju gubiti, a ja ću dati sve od sebe da svoj cilj postignem, a uz malo sreće i brz motor to bi mogla biti dobitna kombinacija – rekao je Jurica Pavlic, najbolji hrvatski spidvejaš uoči najvažnije utrke sezone, pokušaja da se na domaćem terenu, stazi koju najbolje poznaje, ove subote od 19 sati, na GP Challenge utrci na stadionu Milenium probije u svjetsku elitu, među tri vozača koji će iduće 2020. godine voziti Grand Prix.

Naš vozač u poljskom prvenstvu vozi u jako dobroj formi i možda je upravo ova utrka ona koja bi mu mogla donijeti najveći uspjeh karijere.

Pavlic je za ovu utrku od matičnog kluba i organizatora SK Unia dobio pozivnicu koja donosi tu sjajnu mogućnost.

Jurica Pavlic jedini je hrvatski predstavnik koji je već dokazao da se može suprotstaviti vozačima iz zemalja kao što su to Poljska, Danska, Velika Britanija, u kojima je speedway nacionalni sport i da, iako dolazi iz Hrvatske u kojoj postoji samo jedna speedway staza, velike su šanse da uđe u među najbolje na svijetu. Kapetan prvoligaša iz Poljske, kluba Start Gniezno, prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta, sada je u najboljim godinama da se pridruži vozačima s kojima se ionako susreće na stazama diljem Europe.

Podsjetimo, Speedway Grand Prix Challenge najveća je utrka u Svjetskoj motociklističkoj federaciji (FIM) koja nije pod okriljem promotora već se dodjeljuje drugom organizatoru svake godine. Desetak europskih zemalja bilo je kandidat za održavanje ove utrke, no ta čast i odgovornost pripali su stadionu Milenium gdje se vozi na jednoj od najljepših speedway staza u svijetu.

Stadion broji već 14 godina postojanja te 65 utrka svjetskog i europskog prvenstva od koji su tri godine zaredom bile i utrke Speedway Grand Prix.

S obzirom na najave dolaska brojnih navijačkih autobusa, kao i gledatelja koji dolaze u vlastitom aranžmanu iz brojnih europskih zemalja, kao i naravno naših iz Međimurja i drugih dijelova zemlje, očekuje se da Milenium bude pun ljubitelja speedwaya koji će uživo pratiti veliku borbu šesnaestorice vozača iz jedanaest zemalja kako se natječu za prva tri mjesta koja vode u Speedway Grand Prix 2020. godine.

A da je konkurencija vrlo jaka, govori podatak da su trojica vozača ovogodišnji učesnici Grand Prix prvenstva: Vaculik, Žagar i Iversen od kojih Vaculik drži visoko četvrto mjesto samo sedam bodova iza vodećeg Danca Madsena. Žagar je trenutno 12. u poretku i do kraja sezone čekaju ga još četiri utrke u kojima bi se trebao izboriti za top 8 mjesta koja osiguravaju ostanak u svjetskom prvenstvu ili će sve karte staviti na Challenge i svoj GP nastup u 2020. godini osigurati upravo preko subotnje utrke.

Samo dvadeset vožnji u kojima svaki vozač ima po pet nastupa dijeli ih do ostvarenja sna svakog vozača – Grand Prix prvenstva 2020. godine. Gledatelji će stoga moći vidjeti žestoku borbu za tri mjesta, a nadamo se da će u njoj biti i naš as Jurica Pavlic.

Ulaznice se mogu kupiti i dan utrke ove subote na stadionu Milenium po cijenama od 90 i 110 kuna, od 16 sati kada se otvaraju vrata za gledatelje. Djeca do 14 godina imaju slobodan ulaz. Start utrke je u 19 sati.

STARTNA LISTA

1. Niels Kristian Iversen (Danska)
2. Jurica Pavlic (Hrvatska)
3. Martin Smolinski (Njemačka)
4. Anders Thomsen (Danska)
5. David Bellego (Francuska)
6. Max Fricke (Australija)
7. Pontus Aspgren (Švedska)
8. Kenneth Bjerre (Danska)
9. Robert Lambert (Velika Britanija)
10.Martin Vaculik (Slovačka)
11.Peter Ljung (Švedska)
12.Matej Žagar (Slovenija)
13.Mikkel Michelsen (Danska)
14.Craig Cook (Velika Britanija)
15.Aleksandr Loktaev (Ukrajina)
16.Chris Harris (Velika Britanija)

REZERVE
17.Matic Ivačič (Slovenija)
18.Norbert Magosi (Mađarska)

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE