ŠOK: Filip Ude ozlijedio prednji križni ligament, vrlo upitan nastup na OI u Tokiju 2020. godine

Filip Ude Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Najbolji međimurski sportaš početkom kolovoza na treningu je doživio neugodnu koljenu ozljedu prednjeg križnog ligamenta, potvrdio nam je Mario Vukoja sportski direktor i trener u GK Marijan Zadravec Macan koji je kazao da su o tome obavijestili sva relevantna tijela HGS-a i HOO-a. Operaciju je uspješno obavio dr. Saša Janković u Zagrebu.

– U tijeku je postoperacijski period koji za sada teče prema planu dodao je Vukoja i izrazio optimizam da OI u Tokiju 2020. godine još nisu izgubljene.

– Postoji mogućnost da se kvalificira kroz natjecanja Svjetskog kupa (jedan se održava krajem ove godine, a tri sljedeće) od koji su boduju tri najbolja. Također bit će otvorena još dva mjesta na EP dogodine u višeboju, uoči same Olimpijade, kazao je za Međimurske novine Vukoja.

Međutim, prema prvim izjavama Filipa Ude, postoji tek mala mogućnost da ukoliko se oporavi od ozljede kroz natjecanja SK-a pokuša izboriti OI 2020. godine, ali izgleda da višeboj više neće vježbati.

Sustav olimpijskih kvalifikacija u gimnastici je iznimno kompliciran, a posebno je teško specijalistima po spravama. Za Tokio su pravila ipak malo olabavljena, ali Ude je želio ići na sigurno, želio je, kao i prijašnjih godina, preko višeboja doći do olimpijske ulaznice.

 

Glavno kvalifikacijsko natjecanje za Tokio za specijaliste po spravama je ovogodišnji SP u Stuttgartu koje se održava u listopadu i na kojem Udea neće biti.

Nije ni potrebno spominjati da ga je ova ozljeda jako uzdrmala. Iza njega su mjeseci i godine brutalnih treninga, a sada je vraćen nekoliko koraka unatrag. No, ne misli Filip tek tako odustati.

– Dosta me sve ovo potreslo, gimnastika je ipak moj život. Ali, ne mogu iz ove kože van, preostaje mi jedino da napravim sve što mogu da bude bolje, da nakon svega izađem još jači kazao je za Sportske novosti 33-godišnji najbolji međimurski gimnastičar i sportaš.

Olimpijske igre u Tokio 2020. godine trebale su biti njegove četvrte Olimpijske igre, ali sada je taj nastup vrlo, vrlo upitan.

Ostavi komentar