Slaven-Belupo zabio devet golova Rudaru u Murskom Središću za osminu-finala kupa

Slaven-Belupo opravdao je status apsolutnog favorita u 1. kolu Hrvatskog nogometnog kupa i bez problema je na gostovanju u Međimurju u Murskom Središću svladao domaćeg hrvatskog trećeligaša Rudara 9:0 (2:0).

Domaći su izdržali više od pola sata ne baš preveliki pritisak “farmaceuta”, ali su izvjesili “bijelu zastavu” u samo dvije minute završnice prvog poluvremena u 35. i 36. minuti.

Najprije je zabio iz blizine glavom kamerunski napadač Etoundi kojeg nitko nije pokrio od domaćih stopera, a nakon toga i Knoll koji je iskoristio rupu u domaćoj obrani i “prošetao” se prema domaćem vrataru Rajfu, te ga sigurno svladao za povećanje vodstva.

Domaći su samo dvije minute kasnije imali veliku priliku da smanje, odnosno barem postignu počasni zgoditak, ali Skoliber nije uspio zicer pretvoriti u zgoditak.

Najveću priliku za domaćina Marku Šoltiću obranio je gostujući vratar Filipović

U drugom dijelu domaći su se u potpunosti raspali i bila je to golijada prvoligaša koji nije stao zabijati do samog kraja utakmice i na kraju dobrano napunio mrežu domaćina sa čak devet lopti u mreži Rajfa i pobjedu gostiju iz Koprivnice 0:9.

Na kraju malo previše golova u Rudarovoj mreži, ali gosti su ovu utakmicu shvatili vrlo ozbiljno, odigrali su najjačim snagama i pokazali zašto su s Dinamo odigrali u Maksimiru 3:3.

Dolazak prvoligaša u Murskom Središće izmamio je na utakmicu oko 300 gledatelja, šteta za rani početak utakmice, jer ipak je radni dan i nisu svi mogli pogledati ovu jednu od najvećih utakmica za Rudar u klupskoj povijesti.

Rudar je igrao u sastavu: Rajf – Zeljko, Šardi, Mesarić, A. Zadravec – Vinko, M. Zadravec, Skoliber – Patafta, M. Šoltić i D. Šoltić. Trener: Škvorc.

Trener gostiju Tomislav Stipić postavio je sljedeću početnu postavu Slaven-Belupa: Filipović – Bogojević, Van Bruggen, Prce, Goda – Jeffren, Paracki, Bačelić Grgić, Glavčić, Etoundi, Knoll.

Goda je bio odličan po lijevoj strani Slaven-Belupa
Rudar je odolijevao prvih tridesetak minuta utakmice, a onda je u samo dvije minute prvoligaš slomio otpor
Prvoligaš iz Koprivnice ozbiljno je shvatio utakmicu kupa i napunio mrežu domaćina

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE