ŽRK Zrinski u najboljih pet pod vodstvom Gorana Mrđena

Nakon iznenadne smrti dugogodišnjeg trenera rukometašica Zrinskog Željka Golika, Uprava kluba brzo je reagirala, doveden je bivši izbornik ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen.

Goran Mrđen već se 27 godina bavi trenerskim poslom, u karijeri je trenirao Viroviticu, Đurđevac, Zelinu i u više navrata Podravku. Vodio je sve reprezentativne selekcije, kadetkinje i juniorke, a sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske pohodio je tri svjetska i dva europska prvenstva. Klasa koja je došla u mali Čakovec.

– Nema velikih i malih klubova, kad gradite obiteljsku kuću i neboder morate napraviti pripremu i podlogu za jedno i za drugo. Do trenera Podravke došao sam kroz takozvane “male klubove”, i poslije zadnjeg angažmana u Podravki i reprezentaciji, htio sam uzeti mali predah. Bio sam jako dobar prijatelj s pokojnim “Bracom” Golikom, a Ljuba (Ljubica Vrbančić sportska direktorica) i Miki (Miljenko Topličanec) šarmirali su me i našli smo zajednički jezik. Da vam odmah kažem, financijski niti blizu uvjetima u Podravki – započeo je trener Zrinskica.

Protekom prošle sezone u kojoj su se skoro do kraja borile za opstanak, klub su napustile Paula Posavec, koja je otišla u Lokomotivu, najbolja igračica koja ih je spasila od ispadanja Kristina Elez, u inozemstvo. Iz kluba su još otišle Teja Ivačić, Ria Haček i Elena Benčik.

– Problem je bio samo u početku mog dolaska zbog igračkog kadra, a s vremenom smo se ekipirali i dolaskom četiri vrsne igračice kroz pripreme napravili smo dobru podlogu za prvenstvo – nastavio je trener.

Dovedene su iskusna Tea Grubišić, bivša reperezentativka, organizator igre, Lea Vukojević sadašnja reprezentativka na desnom krilu, Dora Lukić na lijevom krilu i Ana-Maria Gavrić koja se prometnula u polusezoni u najboljeg strijelca.

Odmah se vidio rukopis novog stratega i nije bilo previše oscilacija tijekom prvenstva.

– Igrali smo dobro i doma i vani i to se u konačnici odrazilo na rezultat. Možda je mali kiks kod kuće poraz od Ivanića, ali smo zato dobili u gostima jaku Koku. Vani smo osvojili čak sedam bodova. Liga je dosta izjednačena i bez obzira što smo na petom mjestu, još nismo
osigurali opstanak. I osmi Umag ima isti broj bodova kao i mi. Da nismo osvojili zadnje dvije utakmice u gostima ne bi nam se dobro pisalo – rekao je Mrđen.

Kod kuće su, osim Ivanića, doživjeli još dva poraza.

– Da, ali od Podravke i Lokomotive, koji su svijet za sebe i odskaču od ostatka lige. U ostalim utakmicama na domaćem parketu bili smo dominantni, ali samo onda kada smo bili kroz cijelu igru skoncentrirani. Kad smo se malo opustili protivnik je to odmah iskoristio – elaborira Goran Mrđen.

Na spisku ima mnogo igračica, ali Mrđen ih u igri malo rotira.

– Uglavnom sam se oslanjao na provjerene i iskusne igračice i neki put je publika negodovala zbog toga. Prvenstveni cilj nam je da u proljeće čim prije osvojimo bodove koji garantiraju opstanak i onda će doći vrijeme da mlade igračice dobiju veću minutažu. Međutim, one se moraju kaliti i dokazivati i kroz treninge, a većina mladih igra i Treću ligu, tako da im ne fali utakmica – pojasnio je svoju filozofiju trener Zrinskog.

Kao što je i rekao, ove sezone liga je vrlo izjednačena, što ne mora nužno značiti da je i kvalitetna.

– Pa rekao sam da osim prvih Lokomotive i Podravke, i zadnjeg Vranjica, sve ostale ekipe su podjednake gdje odlučuju nijanse i zato će i proljeće biti neizvjesno. Evo jedna Pitomača koju smo pobijedili u prvenstvu i izbacili u kupu puna je kvalitetnih igračica, ali za sada nema rezultat. Ali to se može vrlo brzo promijeniti i zato nakon kratkog odmora moramo kroz zimske pripreme još više raditi da spremni dočekamo nastavak prvenstva – završio je strateg Zrinskog.

Da još jednom spomenemo da je Zrinski ovaj dio prvenstva s 13 bodova završio na 5. mjestu, što je izvanredan rezultat među 14 ekipa u 1. HRL za žene gdje ispadaju tri ekipe.

Također, pobjedom nad Pitomačom u kupu Zrinskice su se plasirale u osminu finala.

Pripreme za drugi dio sezone nastavljaju se odmah poslije Nove godine, 2. siječnja, a prvenstvo se nastavlja 3. veljače 2018. godine utakmicama 13. kola gdje Zrinski dočekuje Umag.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE