Zrinskice završile sezonu pobjedom u Umagu i plasirale se na visoko peto mjesto

ŽRK Zrinski RK Lokomotiva foto Tin Tomanić
Foto: Tin Tomanić

Posljednju utakmicu u prvenstvu Prve HRL za žene rukometašice Zrinskog igrale su u Umagu bez ozlijeđene, najiskusnije igračice Tee Grubišić, koja se, po informacijama koje imamo, ostavlja igranja rukometa.

Uspješno ju je zamijenila mlada sedamnaestogodišnja Dora Pajić koja se u ovoj utakmici i tri puta upisala u strijelce.

Sama utakmica od početka pa do kraja bila je pod kontrolom rukometašica iskusnog stratega Gorana Mrđena. Zrinskice su već u devetoj minuti imale vodstvo 0:4 koje su držale praktično do kraja susreta. Umažanke svoj prvi gol postižu tek u desetoj minuti.

Izuzetno je na ovoj utakmici bila raspoložena Lea Vukojević koja je držala domaće rukometašice na odstojanju. S po četiri gola u svakom dijelu bila je prvo ime utakmice. Na pauzu Zrinski odlazi s tri gola prednosti (12:15).

U drugom poluvremenu zrinski drži razliku od dva do tri gola, da bi se zadnjih pet minuta ušlo u neizvjesnu završnicu. Domaće igračice su u 56. minuti uspjele izjednačiti, ali pobjeda ipak odlazi u Čakovec, a za to se pobrinula Ana Marija Gavrić koja je pobjednički gol za 26:27 postigla u 59. minuti.

Najviše golova za Zrinski postigla je L. Vukojević (8), slijede A. M. Gavrić i I. Resman s po 4, D.Pajić, M. Balić i V. Šestak s po 3, i E. Car 2 gola.

Tako su na najbolji mogući način završile prvoligašku sezonu plasiravši se na visoko peto mjesto s osvojenim 31 bodom, samo s tri boda manje od trećeplasirane Koke i nedostižnih Podravke na prvom i Lokomotive na drugom mjestu.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar