13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Zrinskice poražene u Pločama, Čakovec i Prelog bodove ostavili domaćinima

Jučerašnja subota nije bila uspješna za naše rukometaše i rukometašice te su Zrinskice, Čakovec i Prelog poraženi na gostovanjima. No, poraz je sastavni dio sporta te se treba okrenuti novim izazovima u nadolazećim utakmicama.

Rukometašice Zrinskog gostovale su u Pločama protiv Dalamtinke u sklopu 21. kola 1. HRL za žene te upisale poraz 27:23.

Prvih dvadesetak minuta susret su kontrolirale gošće nakon čega stiže velika i lijepa serija Zrinskica od pet pogodaka u nizu te sve odlazi na njihovu stranu vodstvom 7:10. No, domaće rukometašice su uzvratile nizom od četiri pogotka u četiri minute pa se na kraju na predah otišlo s 11:11.

Neizvjesnost i borba nastavljena je i u drugom dijelu, domaći sastav je imao dva ili tri pogotka prednosti, no to nije bilo jamstvo lake pobjede jer su Zrinskice stalno prijetile. U 49. minuti tako su imale samo minus jedan (20:19), no uslijedila je serija od 3:0 i Dalamtinka je mogla odahnuti i s prednošću od četiri razlike ušla u završnicu. Navedenu prednost je domaća ekipa očuvala i susret je završio 27:23.

Kod Zrinskica su najbolje bile Marta Kozjak s 14 obrana i Hannal Vuljak sa sedam pogodaka. Zrinski: Kozjak, Car, Balent (2), Pratljačić (3), Martinčević, Balić (2), Strbad, Resman (5), Bartolić, Krizmanić (4), Blagus, Rebernik, Makarova,Vuljak (7), Zanjko.

– Zrinskice su nakon dugog putovanja odigrale dobru utakmicu u Pločama protiv Dalmatinke. Veći dio utakmica je bila potpuno izjednačena i tek u samoj završnici domaće igračice uspjele su prelomiti i upisati dva boda. Našim igračicama želimo sretan povratak iz Ploča. Već u srijedu čeka ih prvenstveni susret protiv Osijeka, poručili su iz Zrinskog.

Čakovec poražen u Osijeku

Čakovec je doživio poraz 36:24 na gostovanju kod Osijeka, u sklopu 23. kola 1. HRL Sjever, protiv vodeće momčadi lige koja je potvrdila prvu poziciju.

Domaćini su bolje ušli u utakmicu te već u 10. minuti imali pet pogodaka razlike (7:2). Čakovčani pokušavaju uhvatiti ritam, no raspoloženi domaćini povećavaju razliku do kraja poluvremena na 19:9. Nešto uspješniji su bili naši rukometaši u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli uhvatiti prvu momčad lige što je na kraju rezultirali visokim porazom 36:24.

Čakovec: Tkalec (5), Škrobar (1), Hozjan (2), Antunović (7), Tkalćec, Kranjec (1), Varšić, Zvonarek (1), Vuković, Korent, Mesarić, Horvat V., Horvat E., Ćuk 6, Kupec, Žibek.

Čakovec se trenutno nalazi na trećem mjestu lige s istim brojem bodova kao drugoplasirani križevački KTC koji ima utakmicu manje. U sljedećem kolu dočekuju momčad Maksimir Pastele 23. travnja u borbi za nove bodove i lov na viši rang.

Poraz Preložana u Ivanić Gradu

Preložani su poraženi na gostovanju u Ivanić Gradu rezultatom 30:22. Ulazak u utakmicu bio je izjednačen, vodstvo se izmjenjivalo te su Preložani potpuno ravnopravno parirali sve do 26. minute kada je rezultat bio 12:11. Nakon toga uslijedio je drastičan pad u igri, domaćini iz Ivanić Grada podižu tempo do plus pet na poluvremenu (17:12). Nažalost, visoka razlika stvorena pred kraja prvog poluvremena nastavljena je i u drugome, domaći rukometaši uspješno održavaju stvorenu prednost pa utakmica završava u njihovu korist 30:22.

Prelog: Matijević, Zrna P., Novak (2), Šestan (2), Lončarić, Mikec (1), Toplek (10), Vlašić, Vargek (1), Levačić, Horvat (2), Zrna M., Krobot, Bucat (4). U sljedećem kolu 23. travnja Prelog kod kuće dočekuje momčad posljednje plasirane Virovitice u borbi za ostanak.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE