5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Rukometašice krenule sjajno pa stale, Stela Posavec izvrsna u organizaciji igre

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija igra protiv viceprvakinja svijeta, Španjolske drugo kolo druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu.

Rezultat nakon prvih 30 minuta je 9:12 za Španjolsku.

U početnoj postavi startale su Stela i Paula Posavec. Nakon odlične tranzicije, Hrvatska uzima prvo vodstvo na utakmici već u 3. minuti. Na početku utakmice dosta izgubljenih lopti s jedne i druge strane, hrvatske rukometašice dobro su krenule na punu zonu, dok je dobru igru kod razigravanja pokazala Stela. U 10. minuti nesuvisla odluka sudaca koji Steli dodjeljuju dvije minute kazne zbog ne ostavljanja lopte, iako je bila pod evidentnim prekršajem. Gol za gol igra staje u 11. minuti, uzastopna isključenja poremetila su našu igru čemu se još pridodalo još nekoliko promašaja pa Španjolke u 17. minuti odlaze na +3.

Uslijedio je period u kojem Hrvatska čak devet minuta nije postigla pogodak sve do 20. minute kada je Stela izborila sedmerac. Unatoč dobro odigranoj obrani, Hrvatska nije imala kvalitetnih rješenja u napadu pa je nakon 24 minute zabila samo šest pogodaka. Posljednja trećina utakmice donosi bolju organizaciju i igru naših, Hrvatska postepeno podiže ritam. Španjolska nije pokazala ništa spektakularno, no na poluvremenu imaju vodstvo 9:12.

Izabranicama Nenada Šoštarića prijeti ispadanje sa Svjetskog prvenstva, a kako bi to pokušale izbjeći moraju pobijediti domaćina s najmanje tri razlike. Uz današnju pobjedu, Hrvatska bi morala pobijediti i Austriju u posljednjem kolu, dok bi Španjolska morala izgubiti u posljednjem kolu protiv Brazila.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE