7.1 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Hrvatska gubi protiv Argentine, izvrsna Stela Posavec zabila četiri pogotka

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija protiv Argentine igra prvi susret drugog kruga Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Rezultat na poluvremenu je 12:14 za Argentinu.

Nažalost, naše rukometašice stigle su bez boda u nastavak natjecanja, nedostaju Ćamila Mičijević, Dore Krsnik i Ivana Dežić te su im prolazak u četvrtfinale minimalne. Izbornik u današnjem susretu ima širu rotaciju u odnosu na utakmicu s Japanom jer su stigle Tena Petika i Gabriela Gudelj.

Prvi pogodak i vodstvo na utakmici pripalo je našim rukometašicama u 3. minuti, dok Argentina poravnava rezultat tek u 5. minuti. Stela Posavec ubrzo uzvraća te pola minuta kasnije zabija svoj prvijenac nakon odličnog prodora. Već u 9. minuti, ponovno odličan dribling Stele koja zabija novi, drugi pogodak dok je treći pridodala već u 12. minuti.

Odlična igra u tranziciji uz dobre obrane vratarke Pijević, osigurale su najbolji ulazak naših rukometašica u utakmicu na prvenstvu. Problem su svakako bile neiskorišteni kontra napadi i pogrešna dodavanja, pogotovo na crtu.

Argentina nije popuštala pa unatoč dobroj igri naših, u 23. minuti dolaze samo na pogodak zaostatka (10:9). Hrvatski napad je stao, naše rukometašice su se mučile na punu zonu pa izbornik Šoštarić zove time-out. Odgovornost je u 25. minuti preuzela Stela Posavec koja ponovno prolazi odličnim driblingom i zabija svoj 4. pogodak.

Nakon promašenog zicera, utakmica je potpuno otvorena u 27. minuti kada Argentina rezultatski poravnava (12:12). Prvo vodstvo argentinske rukometašice postižu u 29. minuti, povećavaju ga u posljednjoj minuti te poluvrijeme završava 12:14 za Argentinu.

U svojim prijašnjim susretima na ovogodišnjem prvenstvu, Argentina je u prvom kolu izgubila protiv Španjolske (29:13) te pobijedila Austriju (29:31) i Kinu (36:24). Ekipa Nenada Šoštarića sljedeću utakmicu igra protiv Španjolske u petak 10. prosinca u 20:30 te u nedjelju 12. prosinca u 18:00.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE