6.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Nevjerojatna Stela Posavec zabila osam pogodaka i srušila Argentinu

Rukometašice Hrvatske protiv Argentine odigrale su prvu utakmicu druge faze Svjetskog prvenstva u Španjolskoj te pobijedile s visokih 28:22.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo 12:14 za Argentinu, odmah na početku drugoga Stela je izborila sedmerac koji Blažević nije uspjela realizirati. Već u 32. minuti Stela nastavlja odličnu igru, radi dobar prodor i dribling te postiže svoj peti pogodak. U nastavku napeta utakmica s malo pogodaka pa je u 40. minuti rezultatski egal 15:15.

Riskantan potez u 41. minuti radi Pijević istrčavanjem iz gola i pokušajem sprečavanja argentinske kontre. Uspijeva zaustaviti argentinski brzi pogodak, no na sreću dobiva samo dvije minute bez crvenog kartona. Hrvatsku igru ponovno je morala povući Stela, koja u 42. minuti fenomenalnim prodorom postiže šesti pogodak. Minutu kasnije, svoj prvi gol te ujedno i prvi hrvatski gol s krila postiže Paula Posavec.

Na polovici drugog dijela, rezultatski zaostatak naših rukometašica 17:18. Promjena obrane u formaciju 5-1 djelomično je bila uspješna, no Hrvatska nije mogla obraniti izvrstan argentinski šut izvana. U podmakloj fazi utakmice igralo se gol za gol, dok u 55. minuti Stela preuzima odgovornost kod izvedbe sedmerca te dovodi Hrvatsku u vodstvo 22:21, što je ujedno i prvo hrvatsko vodstvo nakon prvog poluvremena. Minutu kasnije, Stela je pridodala još jedan pogodak i povećala prednost na dvije razlike. Paula je zabila u 57. minuti za povećanje vodstva, 24:21.

U posljednje dvije minute Argentina radi konstantan pritisak, no bezuspješno jer Hrvatska igra odlično i odlazi na visoki konačni rezultat 28:22.

Ekipa Nenada Šoštarića sljedeću utakmicu igra protiv Španjolske u petak 10. prosinca u 20:30 te u nedjelju 12. prosinca u 18:00.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE