18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Hrvatska porazom izgubila šansu za četvrtfinale, Stela Posavec zabila dva pogotka

Hrvatske rukometašice danas su u drugom kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu od viceprvakinja svijeta, reprezentacije Španjolske upisale poraz 23:27.

Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio 9:12 za Španjolsku, dok u drugom dijelu slijedi njihov furiozan ulazak u kojem vežu dva pogotka i odlaze na prednost od pet pogodaka. Velika prilika propuštena je u 36. minuti kada Debelić sama ostaje na liniji i uspijeva pogoditi španjolsku vratarku, što je bila druga uzastopna promašena šansa. Ovakvim promašenim prilikama Hrvatska se nije mogla dovoljno približiti domaćinima, svi pogoci Španjolki su zabijeni iz prodora, dok nisu imale šutova izvana.

Na polovici drugog poluvremena rezultat je bio 17:20 za Španjolke, Hrvatska je uvijek bila blizu dolaska na pogodak zaostatka, no nije bilo rješenja za prodore i brze pogotke domaćina. U 50. minuti nakon dobrog prodora, tračak nade za povratak u utakmicu dala je Stela svoji prvim pogotkom. Ubrzo slijedi raspad naše igre, Španjolska povećava prednost na +8 u 55. minuti te usmjerava utakmicu prema sigurnoj pobjedi. Svoj drugi pogodak na utakmici u 59. minuti zabila je Stela Posavec, ovaj put iz sedmerca. Utakmica je završila 23:27 za Španjolsku.

Nakon današnjeg poraza, više ne postaje šanse za prolazak u daljnji dio natjecanja, dok Hrvatska sljedeću utakmicu na prvenstvu igra u nedjelju u 18:00, protiv reprezentacije Austrije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE