SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN: Kampovi iz rukometa i šaha

Svaki tjedan sport jedanrukomet 2 c

Nakon tenisa ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca nastavljaju se ovog tjedna kampovima iz šaha i rukometa. Oba kampa održavaju se u 2. osnovnoj školi Čakovec. Drugi kamp iz rukometa u ovoljetnom serijalu provodi Muški rukometni klub Čakovec, a voditelj kampa Davor Varga kazao je kako je iznimno zadovoljan brojem polaznika kojih je preko 80.

– Podijelili smo kamp na dva dijela, za djevojčice od 8 do 10, a za dječake od 10 do 12 sati. To smo napravili i prošle godine, kada smo također imali puno polaznika i pokazalo se jako dobrim, izjavio je Varga. Govoreći o tome što će čakovečki školarci raditi od ponedjeljka do subote (u četvrtak zbog praznika kamp neće biti održan) kazao je da će im se demonstrirati osnove rukometa.

Davor Varga
Davor Varga

– Mnogi od njih su već dolazili na kampove proteklih godina i s njima će to ići puno lakše, no najvažnije je da se na kampu dobro zabave pa ćemo im sve pokazati kroz igru i uživanciju, naglasio je. Varga je posebno istaknuo odličnu suradnju sa Ženskim rukometnim klubom Zrinski. Naime, iako je provoditelj kampa MRK Čakovec, sa djevojčicama rade treneri iz ŽRK Zrinski. Slično je bilo na prvom rukometnom kampu u lipnju u dvorani Ekonomske škole kada je provoditelj bio ŽRK Zrinski, a s dječacima su radili treneri iz MRK Čakovec.

Rukometni kamp se održava u dvorani 2. osnovne škole na čakovečkom jugu, a u učionici iste škole Šahovsko društvo Međimurje provodi kamp iz šaha. Više od 40 mališana naučit će osnove ove drevne strateške igre, a među njima će biti i braća Belko; 10-godišnja Korina i sedmogodišnji Maksim iz Čakovca koje je na kamp dovela majka Marijana. Profesorica geografije kazala je kako su kampovi odlična ideja te da su njezina djeca redoviti polaznici.

Marijana Belko
Marijana Belko

– Kampovi razbijaju ljetnu dosadu, educiraju mališane o novim sportovima te nude mogućnost kasnijeg uključivanja u trenažni proces u klubovima,” rekla je i dodala kako njezina djeca, ali i brojni drugi zbog kampova nisu samo kod kuće uz računala ili televiziju. “Nisu tromi, kreću se i čine dobro za svoje zdravlje” poručila je Belko. Ljetni sportski kampovi namijenjeni su čakovečkim školarcima, a održavaju se tijekom ljetnih školskih praznika od 2006. godine.

Ostavi komentar