4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Što Hrvatsku čeka u drugom krugu natjecanja?

Hrvatska je ostvarila ono što se od nje i očekivalo u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu. Riječ je o prvoj poziciji u skupini ispred Katara, Japana i Angole te prolasku u drugi krug natjecanja. Ipak, taj cilj ostvaren je puno teže nego što smo očekivali. U prvenstvo smo nakon puno godina ušli s dosta visokim očekivanjima te smo isto tako smatrali da će Hrvatska prohujati skupinom i proći dalje sa šest bodova.

To se nažalost nije desilo jer nas je već u prvom kolu šokirao Japan s kojim smo odigrali neriješeno, a u zadnjoj je utakmici Katar pokazao koliko još slabosti naša ekipa ima u obrani. Sada se postavlja vrlo važno pitanje što nas čeka u drugom krugu i koliki je maksimalni doseg ove reprezentacije s obzirom na dosad viđeno?

U drugom krugu Danci

Skupina C u kojoj je igrala Hrvatska direktno se križa sa skupinom D u kojoj su bili Danska, Argentina, Bahrein i Kongo. Iz naše skupine u drugi krug će Hrvatska prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan. Iz skupine D očekivano će Danska prenijeti maksimalna četiri boda, Argentina dva te Bahrein ide dalje bez bodova. Ponovno će tako Hrvatska igrati protiv svojih starih znanaca iz Danske, a utakmice protiv Argentine i Bahreina okarakterizirane su kao one koje se jednostavno moraju dobiti ako želimo ostvariti neki značajan rezultat na ovom prvenstvu. Ako sve bude teklo po planu, upravo će utakmica s Danskom odlučivati o prvom mjestu u drugom krugu, a to će biti prva utakmica na natjecanju u kojoj Hrvatska neće biti favorit prema kladionicama.

Nastavak natjecanja

U drugom će krugu tako igrati šest reprezentacija, ali ovaj put će samo dvije najbolje proći dalje te će se natjecanje nastaviti u fazi četvrtfinala. Ovdje je sada već poprilično neizvjesno s kime bi Hrvatska mogla igrati eventualnim prolaskom u to četvrtfinale jer se naša skupina drugog kruga križa sa skupinom u kojoj će biti Švedska, Egipat, Sjeverna Makedonija, Slovenija Bjelorusija i Rusija. Realno gledajući, Hrvatska protiv svih ovih šest reprezentacija apsolutno ima velike šanse za prolazak i stoga je važno maksimalno
ozbiljno odraditi taj drugi krug jer put do medalje čini se otvorenim te više nego mogućim.

Favoriti natjecanja

Ne računajući Hrvatsku kao jednog od favorita natjecanja, u tu skupinu ekipa definitivno moramo ubrojati naše direktne protivnike Dance koji i brane titulu svjetskih prvaka na ovom natjecanju. Od Francuske nismo znali što točno očekivati prije početka Svjetskog prvenstva, ali već u svojoj prvoj utakmici protiv Norveške pokazali su ogromnu kvalitetu i da su još jednom spremni otići do samog kraja.

Naravno, Norveška iako je izgubila tu prvu utakmicu još uvijek ima potencijal otići do samog kraja, baš kako su to pokazali i na zadnjem Svjetskom prvenstvu kada su izgubili tek u finalu. Ne trebamo zaboraviti niti aktualne europske prvake Španjolce koji mogu biti jako opasni iako se trenutno poput Hrvatske pomalo muče na ovom prvenstvu. Od ostalih ekipa svakako vrijedi izdvojiti uvijek neugodnu Njemačku, Sloveniju koja ima ogroman igrački potencijal te ekipe koje mogu pozitivno iznenaditi poput Mađarske, Poljske i Brazila.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE