Stela Posavec se vratila na teren i zabila tri pogotka u derbiju protiv Podravke

Stela Posavec vratila se na teren te odigrala prvu utakmicu nakon stanke od tri mjeseca. Njezina prva utakmica od ozljede upravo je bio najveći derbi hrvatskog ženskog rukometa.

U dresu svoje Lokomotive, u sklopu 17. kola 1. HRL za žene, u Zagrebu je odigrala utakmicu protiv Podravka Vegete. Rukometašice Lokomotive upisale su tijesan poraz 19:20, no i dalje su bliže naslovu prvakinja jer imaju pobjedu u prvom susretu protiv Podravke (25:17) te ako ne naprave pogrešan korak do kraja, osvojit će naslov prvakinja Hrvatske. Stela je zabila tri pogotka iz četiri pokušaja, od čega je jedan pogodak bio sa sedam metara.

– Par ključnih lopti otišlo je na stranu Podravke. Bila je to izjednačena utakmica, pogotovo drugo poluvrijeme, igrali smo stalno gol za gol. U prvom dijelu smo imale tri gola prednosti, ali nismo to uspjele sačuvati u nastavku, one su igrale puno agresivnije u obrani, puno su se bolje kretale u napadu, povukle nekoliko kontri i polukontri i zabile nekoliko laganih golova. Tu smo se mi  teško vratile, rekla je međimurska rukometašica nakon utakmice.

Foto: Ivan Santro / RK Lokomotiva Zagreb
Lokomotiva i dalje prva

Lokomotiva je bolje počela, najvjerojatnije svjesna kako je pritisak na gošćama te se ubrzo povele 5:2. Od toga trenutka do kraja, obje ekipe postizale su po dva pogotka zaredom osim 18. minute kad je Podravka kratko prekinula taj niz. Na poluvremenu je tako Lokomotiva imala plus dva (11:9). U nastavku je uslijedio sudar čvrstih obrana, a pogreške su se nizale na obje strane.

Podravka je do prvog izjednačenja u drugom dijelu stigla u 43. minuti, nakon serije od tri pogotka. Bilo je 14:14. Ali, Lokomotiva nije dala svoju prednost i čuvala ju je sve do posljednje dvije minute. Pri tome treba reći da u posljednjih pet, domaći sastav nije postigao pogodak.

Na kraju su slavile rukometašice Podravke s 19:20, no malo je utjehe jer su trenutačno na vrhu izjednačene s Lokomotivom po broju bodova, no zagrebački sastav ima prednost zbog pobjede od osam razlike u prvom susretu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE