Sestre Posavec na tronu: Stela prvakinja hrvatskog, a Paula slovenskog prvenstva

Foto: HRS/RK Krim

Trud, rad i predanost uvijek prate uspjesi, što su ove sezone ponovno dokazale sestre Posavec iz Strahoninca.

Stela je s Lokomotivom osvojila naslov prvakinja 1. hrvatske rukometne lige za žene, dok je Paula u dresu ljubljanskog Krima osvojila najviši slovenski rukometni rang za žene.

Stela u dresu Lokosica prvakinja Hrvatske

Jučer je odigrano posljednje, 26. kolo 1. HRL za žene u kojem je Lokomotiva odnijela očekivanu pobjedu protiv Umaga (36:19) te samim time potvrdila naslov prvakinja.

Foto: HRS

Lokosice su u utakmicu krenule punom snagom i nisu ništa propustile slučaju pa su na kraju i uvjerljivo slavile, dok je Stela zabila dva pogotka te upisala jednu asistenciju. Odlična igra rukometašica Lokomotive kroz cijelu sezonu okrunjena je zasluženim medaljama i peharom.

Foto: HRS

Koprivnička Podravka i zagrebačka Lokomotiva završile su sezonu samo s jednim porazom i istim brojem bodova, no u međusobnim dvobojima ipak je bolja bila Lokomotiva. Ovo je četvrti naslov zagrebačkog sastava u povijesti, a prethodile su mu titule iz 1992., 2004. i 2014. godine.

Foto: HRS
Paula s Krimom do naslova

U posljednjoj utakmici sezone, koja se igrala u petak, ljubljanski klub je slavio protiv ŽRK Milinotest Ajdovščina 36:22 čime je samo potvrđena 27. titula slovenskog državnog prvaka.

Foto: RK Krim

Dominacija Krimovki kroz cijelu sezonu, koju su završile bez poraza, okrunjena je medaljama i peharom. Paula u petak nije nastupila, no kroz sezonu je zabilježila brojne odlične nastupe, ne samo u ligaškom natjecanju, već i u EHF Ligi prvakinja.

Foto: RK Krim

Kao što su uspjehe nizale u mlađim uzrastima, sestre Posavec isto rade i u seniorskoj konkurenciji. Nove medalje i pehari već se godinama nižu pa nema sumnje da će međimurske rukometašice nastaviti jednako uspješnim stopama.

Ostavi komentar