RUKOMET: U nastavku prvenstva 1. HRL Sjever i Prelog i Čakovec gostuju

Ovaj vikend utakmicama 14. kola nastavlja se prvenstvo u 1. HRL Sjeveru kojoj nastupaju dva naša predstavnika MRK Čakovec i RK Prelog.

U prvenstvenoj pauzi oba naša kluba treninzima i kontrolnim utakmicama pripremali su se za nastavak prvenstva. Rukometaši Čakovca prošli vikend su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru u Murskoj Soboti i na najbolji način završili pripremni period.

U polufinalu su bili bolji od RK Acroni Radon 40:31, a u finalu su pobijedili austrijsku ekipu HC Union Leoben 33:26. Osim toga Igor Krajner odnio je titulu najboljeg strijelca, a Nikola Marcijuš najboljeg vratara.

U nastavku prvenstva u kojem očekuju bolje rezultate nego jesenas, igrači Josipa Borkovića odlaze ekipi Požege, od koje su u prvom dijelu bili uvjerljivi pobijedivši ih 41:29.

Čakovčani su trenutno na 10. mjestu s 11 bodova, a Požega je osma s 13 bodova. Utakmica se igra u Požegi u subotu 1. veljače u 18 sati.

Drugi naš predstavnik, RK Prelog također nije zadovoljan jesenskim plasmanom, nakon prvog dijela prvenstva s 9 osvojenih bodova nalaze se na 12. mjestu od 14 ekipa. Stoga isto kao i Čakovec u proljeće očekuju da poprave plasman i osiguraju opstanak.Uz to želja im je da promoviraju što više domaćih igrača. Klub su napustila braća Bogović, a novopridošli igrači su Antonio Bucak, Martin Vargek i Leo Strbad. U posljednjoj utakmici pred nastavak prvenstva ugostili su premierligaša Varaždin i u dobroj utakmici izgubili 28:24.

I Prelog u prvom kolu nastavka gostuje, i to kod teškog protivnika, momčadi Ivanića koja je s 17 osvojenih bodova samo bod iza vodećih Moslavine i Metalca. Utakmica se igra u subotu s početkom u 20 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE