Rukomet: 1. HRL Sjever MRK Čakovec uz borbenost do nove pobjede

Rukometaši Čakovca u 6. kolu ugostili su KTC Križevci, ekipu koja je jedan od favorita za osvajanje lige, te su upisali vrlo vrijednu pobjedu rezultatom 32:31.

Ona je još i vrijednija ukoliko se zna da su domaći nastupili bez ozlijeđenih Hermana, Škrobara i Horvatića, a od 21 minute i bez Sklepića koji je zbog slučajnog udarca po licu gostujućeg igrača zaradio crveni karton.

Osim početnih 0:1 za goste, tijekom cijele utakmice rezultatski je vodila domaća ekipa, nekoliko puta po tri razlike, no nisu se uspjeli značajnije odvojiti od kvalitetnih gostiju koji su se uporno cijelu utakmicu rezultatski vraćali. Tako su držali neizvjesnost do samog kraja,a u jednom trenutku čak su uspjeli i izjednačiti (27:27). No domaćini uspijevaju postići dva vezana pogotka i minimalnu prednost zadržavaju do kraja, za veliko slavlje igrača, trenera i mnogobrojne publike.

Ovog puta presudio je pravi pristup utakmici, požrtvovnost i borbenost domaćih, timska igra jedan za drugoga i raspoloženi Marciuš na golu. Sve navedeno najbolji je putokaz kako je potrebno igrati da bi se u ovoj jakoj i izjednačenoj ligi postizale pobjede.

Bila je ovo jedna od onih utakmica za pamćenje, utakmica s mnoštvo dobrih poteza i čvrstom obranom, utakmica za gledatelje s jakim živcima.Oni su uistinu pomogli domaćim dečkima kada je bilo najpotrebnije i emotivno su proživljavali svaki potez, a igrači su im vratili na najbolji mogući način.

Svi igrači kojima je trener Borković dao priliku istu su iskoristili i doprinijeli su ovoj velikoj pobjedi, a golovima su ekipu predvodili mladi Fran Murk sa 7 i Nikola Vuković sa 6 golova.

U sljedećem kolu Čakovec gostuje u Kutini kod vodeće Moslavine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE