6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

RK Prelog poražen u Vidovcu, jesenski dio prvenstva klub završava na diobi 11. mjesta

U posljednjem, 13. kolu jesenskog dijela prvenstva 1. Hrvatske rukometne lige Sjever za muškarce seniore rukometaši Preloga izgubili su u gostima kod ekipe RK Vidovec rezultatom 27:22 (11:8).

Od početka susreta domaćin se nametnuo izrazito čvrstom igrom u obrani koju je sudački par dopuštao tijekom cijelog susreta.

U prvom dijelu puno bolji domaćin koji kontinuirao vodi cijelo poluvrijeme s više golova razlike, te se na odmor odlazi rezultatom 11:8.

U drugom dijelu rukometaši Preloga pružaju bolju igru i u tri navrata dolaze na gol zaostatka međutim domaćin nošen punom dvoranom i pokojom sudačkom odlukom u ključnim trenucima rutinski privodi utakmicu kraju.

Uz dobru predstavu vratara obje ekipe, kod domaćina se posebno istakao Štefičar s 8 pogodaka te obrambeni dvojac Težak – Dobovičnik. Kod ekipe Preloga najefikasniji bili su Krajner s 8, Zadravec s 4 te Bogović D. i Koprek I. s 3 pogotka.

Ukupno gledajući RK Prelog završava jesenski dio prvenstva s 8 bodova na diobi 11. mjesta (od 14 klubova) čime nisu ispunjeni rezultatski ciljevi postavljeni na početku sezone. Kratki roster igrača i dugotrajna ozljeda Novosela koji je propustio cijeli jesenski dio sezone pokazali su se kao glavni problem u više utakmica protiv podjednakih ekipa.

Nakon kratkog odmora slijede pripreme za proljetni dio sezone, a uz povratak ozlijeđenih Novosela, Škvorca i Novaka T. imperativ je uprave pojačati vanjsku liniju.

U proljetnom dijelu prvenstva rukometaše Preloga očekuje borba za ostanak u prvoligaškom društvu (najvjerojatnije ispadaju tri kluba) u kojoj će snage odmjeriti 5-6 klubova koji se nalaze unutar nekoliko bodova. Prema viđenom u jesenskom dijelu prvenstva zasad jedini relativno sigurni putnik u drugi rang je ekipa RK Borovo (Vukovar) s trenutno dva boda.

(nh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE