18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

RK Nedelišće najbolje na Memorijalnom rukometnom turniru “Bukovec i Farkaš”

Memorijalni rukometni turnir “Bukovec i Farkaš” u spomen na Bukovec Danijela i Antuna i Farkaš Zlatka, održan je ove godine 18. kolovoza na igralištu RK Sokol kod osnovne škole Vinka Žganca.

Odazvalo su se četri momčadi spremne za odmjeravanje snaga na terenu. Atmosfera ispod šatora je bila smirena, a ljudi su uz hladno piće i tople langoše i grah uživali u utakmicama.

Nakon otvorenja turnira, prvu utakmicu odigrale su momčadi RK Nedelišća i RK Preloga. Obje momčadi igrale su žestoko i čvrsto a na početku je prednost uzela momčad RK Preloga, ali nakon nekoliko minuta prestigla ih je momčad iz Nedelišća i završeno je pobjedom RK Nedelišće sa rezultatom od 18:12

Domaćini su se izborili za finale turnira pobjedom nad RK Gola rezultatom od 26:25 nakon odigrane utakmice u kojoj su obje momčadi pokazale jednake snage u igri.

Revijalna utakmica odigrala se između veterana iz Mađarske RK Zalaegerszeg i domaćih veterana kao dugogodišnja prijateljska utakmica. Pobjedu su ostvarili domaćini nakon odigrane teške i dugotrajne utakmice 15:14.

Utakmicu za treće mjesto odigrale su momčadi RK Prelog i RK Gola. Utakmicom je vladao Prelog i tako su rezultatom od 22:16 osvojili treće mjesto na turniru.

Finalna utakmica turnira bila je vrlo napeta i domaćini su davali sve od sebe da dostignu rezultat momčadi iz Nedelišća, ali nikako do toga trenutka nisu došli pa je Nedelišće osvojilo ovogodišnji turnir pobjedom nad domaćinima rezultatom od 25:22.

Naravno bile su tu i mnoge nagrade i priznanja za momčadi i njihove članove, pa je tako momčad koja je imala najmanje isključenja i prekršaja bila Gola. RK Gola primila je priznanje i pehar kao momčad sa najviše “Fair playa”.

Najmlađi igrač na turniru bio je igrač iz Preloga Marin Vlašić.

Priznanje za najboljeg golmana na turniru uz mnoštvo obrana bio je Matej Vurušić koji je igrao za domaću ekipu.

Nagradu za najboljeg strijelca podijelili su Karlo Novak i Josip Blažeković koji su bili zaslužni za najviše ostvarenih pogodaka.

Najprestižnija nagrada turnira bila je za najboljeg igrača turnira koja je uručena igraču iz Nedelišća, Martinu Goričancu. Dokazao se na terenu i tako se izborio za pobjedu svoje momčadi.

KONAČNI POREDAK:
1. mjesto RK Nedelišće
2. mjesto RK Sokol
3. mjesto RK Prelog
4. mjesto RK Gola

Autor: Ivan Debelec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE