15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Prva ekipa MRK Čakovca polusezonu završila bez poraza

Donosimo pregleda rezultata utakmica koje su igrale ekipe MRK Čakovca.

Druga HRL Sjever – polusezona završena bez poraza – MRK „Čakovec“ – GRK „Varaždin 1930 2“ 38:23 (16:7)

Posljednje kolo jesenskog dijela natjecanja u 2. HRL Sjever odigrano je protekle subote u dvorani Graditeljske škole Čakovec. Pred više od 200 gledatelja, koji su došli pozdraviti jesenske prvake, ekipa Čakovca je bez problema svladala trećeplasiranu ekipu lige.

Druga ekipa premijerligaša bila je u pomlađenom sastavu koji je zrelo krenuo u igru, pa i poveo 0:2, no već nakon prvih 12 minuta i rezultata 9:2 bilo je vidljivo da pobjeda Čakovca nije upitna. U ovoj utakmici svi igrači u sastavu su dobili priliku i vrlo dobrom igrom doprinijeli pobjedi. Treneru Borkoviću i cijeloj ekipi čestitke za ostvareni uspjeh na kraju polusezone.

Treća HRL Sjever – pobjeda za kraj polusezone – RK „Ivanska“ – MRK „Čakovec 2“ 26:32 (12:17)

Druga ekipa je ponovo odradila odličan posao na teškom gostovanju u Ivanskoj. Utakmica je odigrana prošlog petka, a o ishodu je ovisilo tko će biti na 3. mjestu nakon jesenskog dijela prvenstva. Mladi Čakovčani krenuli su standardno bez straha pred iskusnijim igračima domaćina. Brzom igrom u napadu dominirali su na terenu od samog početka, a da nije bilo toliko promašenih zicera i grešaka u napadu utakmica bi vrlo vjerojatno riješena već u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu domaćin odlučnije pristupa utakmici, a tempo igre prilagođava svojim navikama. Upornošću su smanjili zaostatak na samo 3 razlike. No, kod rezultata 18:21 ekipa Čakovca pokazuje da je itekako stekla iskustva u seniorskom natjecanju i ne dozvoljava da pod pritiskom izgubi sigurnost. Odlično su tempirali akcije i lako stizali do golova u napadu, a obrana je funkcionirala sve bolje, čvršće i sigurnije gdje se najviše vidjela želja za pobjedom. Pobjedom su osigurali odlično 3. mjesto i zasluženi odmor.

Prva HMKRL Sjever – Mlađi kadeti sigurni u Čakovcu

Peto kolo mlađe kadetske lige odigrano je u subotu u Čakovcu, kao uvertira u utakmicu 1. ekipe.

Snage su prvo odmjerili s ekipom RK „Ivančica Ivanec“. Uvijek vrlo dobra škola rukometa iz Ivanca ovaj put nije imala prilike nametnuti se igračima Čakovca. Početak utakmice je donio malo nesigurnosti, no ipak već nakon prvog poluvremena i rezultata 9:5 trener Davor Varga pripremio je prve izmjene i svim igračima s klupe dao priliku da se dokažu. Konačan rezultat 13:26 je odličan pokazatelj borbenosti cijele ekipe.

Nakon pauze uslijedila je utakmica protiv GRK „Varaždin 1930“. Čakovec je u utakmicu ušao kao drugoplasirani dok je ekipa iz Varaždina do sada držala 3. mjesto. U prvom poluvremenu mlađi kadeti Čakovca bili su kreativniji, sigurniji i brži te je i rezultat na kraju 13:9 ukazivao na siguran tijek utakmice. Ali, u drugo poluvrijeme krećemo kaotično te u prvih 8 minuta dopuštamo protivniku seriju od 4:0 i izjednačenje na 13:13.

I ovdje je klub ponosan na karakter ekipe koja je stisnula zube i u pravo vrijeme ponovo našla svoj ritam. Nakon brzih golova Juranića i Tkaleca u 28. minuti te odlične obrane sedmerca Horvata u 31. minuti aktivirali su se i ostali.

Ponovo je to bila ekipa na koju smo navikli gdje je u posljednjih 8 minuta primljen još samo jedan gol za konačnih 21:14. U ovoj utakmici je najefikasniji bio Pavlic sa 7 golova. Čestitke cijeloj ekipi na važnim bodovima i 3. mjestu lige na kraju polusezone.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE