7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Odličan nastup Paule Posavec u dresu reprezentacije protiv Slovenije

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jučer je u porečkoj dvorani Žatika uvjerljivo s 29:21 (15:10) pobijedila reperezentaciju Slovenije u posljednjoj pripremnoj utakmici uočio nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića i napadački i obrambeni segment odigrale su na vrlo visokom nivou, a među najboljima u redovima kraljica šoka bila je Strahoninčanka Paula Posavec koja je zabila četiri pogotka.

Hrvatska obrana bila je jako dobra na početku susreta pa je već u jedanaestoj minuti bilo plus četiri (6:2), što je natjeralo slovenskog izbornika da pozove prvu minutu predaha. No, bez većih problema su hrvatske reprezentativke čuvale prednost pa je u posljednjih desetak minuta prvog dijela izbornik dosta promijenio postavu. Slovenija uspijeva stići do tri pogotka zaostatka, no u završnici se ponovno diže igra naših reprezentativki koje odlaze na plus pet. U prvom dijelu primile su samo deset golova što potvrđuje kvalitetu obrane pa se na predah odlazi s 15:10.

Izbornik je rotirao i u drugom dijelu pa je tako u napadu priliku dobila i Stela Posavec koja ju je također iskoristila. U ranoj fazi Hrvatska odlazi na sedam pogodaka razlike te je prednost rasla do deset pogodaka u 52. minuti. Utakmica je završila s plus osam za naše djevojke, 29:21.

Hrvatska će nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu otvoriti protiv Brazila u četvrtak 2. prosinca s početkom u 18:00. Dva dana kasnije igra protiv Paragvaja (18:00) te 6. prosinca protiv Japana (20:30).

Najbolje tri reprezentacije nastavljaju natjecanje u drugoj fazi u kojoj se spajaju sa skupinom u kojoj igraju Španjolska, Austrija, Argentina i Kina. Dvije najbolje reprezentacije iz druge faze će izboriti plasman u četvrtfinale.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE