Na krilima čudesnog Šege Hrvatska upisala važnu pobjedu!

Nakon remija protiv Japana i pobjede protiv Angole, Kauboji su u trećem kolu prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva snage odmjerili protiv Katra te upisali pobjedu 26:24.

Pobjeda je bila veoma bitna zbog prvog mjesta u skupini, a samim time i lakšeg rasporeda igranja u drugom krugu.

Prije današnje utakmice, izbornik Červar je napravio i treću izmjenu igrača. U zapisnik je ušao vratar Marin Šego umjesto Mate Šunjića koji i dalje ostaje s reprezentacijom te je na raspolaganju momčadi.

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu. Nakon 2 utakmice konačno je proradio brzi centar, a Kauboji su u početku diktirali ritam igre, no Katar je uvijek bio na pogodak ili dva razlike. Nakon što je ušao, Šego je u kratkom vremenu obranio 2 sedmerca, a u posljednjoj trećini prvog djela je ponovno spasio stvar obranivši i 3. sedmerac. Iako je igra Kauboja krajem prvog poluvremena djelovala teško, na predah su otišli s 2 pogotka prednosti, a poluvrijeme je završilo 13:11.

U drugom poluvremenu Hrvatska je nastavila forsirati igru bez faula, a Šego je nastavio s fantastičnim obranama.

– Šego je gledao cure i vidio kako naša golmanica Pijević hvata žive lopte pa krenuo njenim stopama, rekao je Nikša Kaleb, sukomentator na RTL-u.

Hrvatska nikako nije mogla potpuno slomiti Katar, iako je imala nekoliko prilika doći do čak 4 pogotka prednosti. Obranivši još jedan sedmerac, Šego je opet dao priliku da se Hrvatska odlijepi. No, igralo se bez predaha pa je Katar uvijek bio blizu. Manje od 5 minuta do kraja, Hrvatska je otišla na 3 pogotka prednosti.

Susret je završio rezultatom 26:24.

Hrvatska je današnjom pobjedom izbila na prvo mjesto skupine C. U istom kolu, Japan je danas pobijedio Angolu rezultatom 30:29.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE