Rukometaši Čakovca protiv Požege upisali prvi prvenstveni poraz, u subotu dočekuju Sisak

Seniori kluba MRK Čakovec nisu uspjeli u nastojanju da zadrže pobjednički niz, upisavši poraz u Požegi rezultatom 31:29 (13:15).  Prvi prvenstveni poraz ujedno je i prvi poraz od Požege u 5 odigranih susreta.

Prvo poluvrijeme bilo je znaku Čakovčana, a domaćini osim početnog vodstva od 1:0 i 2:1 do kraja poluvremena nisu došli u vodstvo. Igrali su Čakovčani, uz poneku grešku, vrlo angažirano i borbeno. Treba istaknuti 10 obrana vratara Varšića.

Drugo poluvrijeme donosi nam i drugo lice ekipe. Domaćini su krenuli na sve ili ništa te su cijelo drugo poluvrijeme u napadu igrali u formaciji 7 na 6, odnosno bez golmana, a čemu se ekipa Čakovca nije na vrijeme prilagodila, uz to bilo je i nekoliko tehničkih grešaka u napadu koji nisu realizirani i u 39. minuti semafor pokazuje neriješen rezultat. U tim trenucima naravno da je potrebno i malo sportske sreće da se pokupe neke odbije lopte i postignu laki golovi, kada na protivničkom golu nema vratara, no ovaj put sreća je izostala.

-Iako se nerado bavimo suđenjem ipak se ovog puta moramo osvrnuti na isto. Spomenimo podatak da u prvom poluvremenu, a radi spornih odluka, rezultat nije bio veći u korist Čakovčana, igra protivnika 7 na 6 cijelo drugo poluvrijeme puštala se bez podizanja ruke za pasivni napad (svega par puta), da su često suci vraćali domaćinima loptu, a bez posebne osnove za isto, da je bilo grešaka u suđenju na štetu obje ekipa, no puno više na štetu Čakovca, no kako bilo da bilo, u konačnici, potrebno je pobjeđivati i takve utakmice u koje je potrebno unijeti 120% sebe u kako bi u tome i uspjeli, spomenuli su iz kluba.

Nakon odigranog 4 kola nema više ekipa na 100%. Čakovec je i porazom ostao u vrhu tablice u društvu 6 ekipa sa 6 ili 7 bodova.

MRK Čakovec: Saša Jarni, Vedran Škrobar (1), Mateo Hozjan (5), Marko Antunović (1), Tibor Tkalčec (1), Bruno Varšić, Krešimir Zvonarek, Nikola Vuković (5), Karlo Korent, Danijel Mesarić (3), Fran Kocijan (3), Vito Horvat, Igor krajner (2), Erik Horvat (2), Matej Ćuk (6) i fran Murk. Trener: Vladimir Canjuga.

RK Požega: Marko Čosić (2), Luka Poplašen (2), Šimun Banović (1), Oleg Polanec, Emil Okružnik (1), Ivan Janjić (3), Vilim Gotal (6), Adam Uremović, Karlo Grgurić, Kristijan Zeljko, Bruno Vuković, Filip Orlović (1), Ivan Antunović (4), Lovro Glasnović, Marko Sertić (8), Jerko Tunković (3). Trener: Dario Anić.

Sljedeće kolo u goste im dolazi ekipa Siska koja se također nalazi u tom društvu te je pobjeda imperativ, dok kolo kasnije gostuju kod Novog Zagreba. Čekaju ih dvije teške utakmice, nakon čega slijedi međimurski derbi protiv Preloga.

-No, idemo utakmicu po utakmicu i za početak obračunati se sa Siskom u subotu, 16. listopada 2021. u 20:00 u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu kada nam je zaista potrebna pomoć gledatelja s tribina. Pozivamo gledatelje da dođu podržati naše igrače i tako pomognu u ostvarenju još jednog uspjeha. Za Čakovec svi, poručili su iz kluba.

RK Sisak odlično je krenuo u prvenstvo te nakon 4 kola imaju isti učinak kao i Čakovec, odnosno tri pobjede i jedan poraz, a pobjednik u ovom dvoboju ostaje u priključku u vrhu tablice.

Ostavi komentar