9.7 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Muški rukometni klub Čakovec danas slavi jubilarni 10. rođendan

Muški rukometni klub Čakovec ove godine slavi jubilarni 10. rođendan.

Njihov rad i napredak pratimo u kontinuitetu iz sezone u sezonu, a iz kluba su se povodom ove važne obljetnice oglasili priopćenjem kojeg u prenosimo u nastavku.

Dana 20. svibnja 2013. godine održana je osnivačka skupština MRK “Čakovec“, a 29. svibnja 2023. klub je upisan u Registar udruga Republike Hrvatske što označava pravni početak djelovanja kluba.

Spletom okolnosti i zbog neadekvatnog poslovanja prijašnjeg vodstva klub je bio prisiljen registrirati se pod novim imenom te započeti sva natjecanja u najnižem rangu. Osnivanjem kluba nastavljena je bogata tradicija muškog rukometa u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji. Već u prvoj sezoni pod okriljem kluba okupljeno je više od 100 članova, a danas klub broji 134 člana.

MRK „Čakovec“ legitimni je nasljednik prethodnog kluba iz 1930-tih koji je djelovao pod imenima “Hazena”, “Jedinstvo”, “RK Čakovec”, “RK Zrinski Čakovec”, “RK Perutnina Pipo IPC, “RK MKA IPC” i “RK Međimurje Čakovec”.

Osim što smo jedini muški rukometni klub u Čakovcu, među rijetkim smo sportskim kolektivima u županiji koji ima ustrojene sve generacije (seniori, 2. ekipa, U17, U15, U13, U11 te U9 i mlađi. Budući da je klub zbog promjene pravne osobnosti te 2013. godine bio prisiljen krenuti od najniže rukometne lige u Republici Hrvatskoj, na osnivačkoj skupštini prihvaćen je dugoročni plan i program rada kojim se definiralo da se povratak u najelitniji rang rukometa očekuje nakon 10-te godine djelovanja.

U razdoblju djelovanja pod imenom MRK “Čakovec“ klub je izborio plasman iz 3. Hrvatske rukometne lige u 2. ligu, zatim iz 2. lige u 1. ligu Sjever u kojoj se natječemo i danas, te se uz puno ambicija najavljuje ostvarenje plana predstavljenog na osnivačkoj skupštini, konkretnije plasman u Premijer ligu.

U ovih 10 godina rada kroz klub je prošao značajan broj igrača, odigrano je ukupno preko 2.000 službenih utakmica, te uz plasman seniora za dvije lige više, u povijest kluba ostaju upisani i brojni drugi rezultati i priznanja: tako su se naši seniori upisali u povijest Hrvatskog sporta 2019. godine, jer smo se tada kao klub iz 2. Hrvatske rukometne lige plasirali na završnicu Kupa RH. Pritom smo se našli rame uz rame s najboljima u Hrvatskoj (PPD Zagreb, Nexe i Dubrava), a radi kojeg smo uspjeha (uz plasman u 1. ligu Sjever) bili proglašeni najboljom momčadi Grada Čakovca.

Mlađe dobne skupine kluba natječu se u svim kategorijama od samog početka te također ostvaruju značajne rezultate kao što su 1., 3., 4., 5. mjesto u RH te osvajanje brojnih turnira. Dakle, zasluženo su nositelji kvalitete rukometa u našoj županiji prema Zajednici športskih udruga i saveza.

Uz igrače za uspjehe su zaslužni i treneri kojih je u ovih 10 godina bilo ukupno 15. Danas je u rad kluba uključeno 7 školovanih i licenciranih trenera, kao i ostalo stručno osoblje (tehnički direktori, fizioterapeuti, liječnici i dr.).

Potrebno je spomenuti da je do sada klub imao 4 predsjednika: Dražen Špoljarić, Ivan Horvat, Davor Varošanec i sada aktualni Željko Kavran, dok je kroz Upravni odbor kluba u rad bilo uključeno preko 30 osoba.

Trenutno su oko kluba okupljeni ljudi puni entuzijazma, zaljubljenici u rukomet koji žele pomoći u razvijanju ovog trofejnog nacionalnog sporta te rukomet u našem kraju vratiti na stare staze slave.

Uz definiranu viziju, misiju, strategiju i ciljeve, odličnu suradnju s poslovnim partnerima, medijima i mnogim donatorima, podršku Grada i Županije te korektan odnos prema članovima i roditeljima naših članova na najboljem smo putu da ostvarimo zacrtane ciljeve.

Na kraju, želimo od srca zahvaliti svima koji su bili i ostali uz nas. Hvala našim igračima i njihovim obiteljima, trenerima, stručnom osoblju, Upravi, navijačima, partnerima, medijima, donatorima, sponzorima, Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na podršci uz poruku da ćemo svečano obilježavanje i prigodno druženje povodom ovih 10 godina organizirati nakon ljetne stanke te se unaprijed radujemo novim rukometnim uspjesima koji su pred nama. ZA ČAKOVEC SVI, poručili su iz kluba.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE