3.9 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Rukometašice Hrvatske predvođene Stelom osvojile srebro na Mediteranskim igrama

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je u alžirskom Oranu osvojila srebrno odličje na Mediteranskim igrama.

U finalnoj utakmici naše su rukometašice snage odmjerile protiv Španjolske te izgubile rezultatom 25:29. Neovisno o porazu, pomlađena hrvatska reprezentacija na čelu sa Stelom Posavec ostvarila je odličan uspjeh i osvojila drugo srebro u povijesti (uz već osvojeno jedno zlato i dvije bronce).

Španjolke su bolje krenule u susret, povele 0:4, no naše djevojke nisu se predale pa su ubrzo stigle na minus jedan (5:6) u 11. minuti. Nakon toga uslijedio je pad u igri, Španjolska pokazuje kvalitetu, pogotovo kada su vodile plus šest, sedam minuta prije predaha. Unatoč njihovoj prednosti, predaje nije bilo pa poluvrijeme završava s minus četiri (13:17).

U prvih 15 minuta nastavka igre Hrvatska je serijom 6:3 uspjela doći na minimalan zaostatak za Španjolkama (20:19), no dalje od toga nije išlo. Španjolska pronalazi dobra rješenja i s klupe, dok se kod naših djevojka osjetio umor. Na kraju je uslijedila većinom igra pogodak za pogodak, Španjolke su čuvale stvorenu razliku te slavile s 25:29.

Stela Posavec u igri je provela skoro 53 minute te zabila četiri pogodaka i naravno, ponovno kao kapetanica predvodila Hrvatsku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE