13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Hrvoje Horvat objavio svoj popis za kvalifikacije

Kao što znamo i mogli smo zadnjih dana čitati u raznim vijestima, Hrvoje Horvat je postao po prvi puta izbornik rukometne reprezentacije nakon što je Lino Červar odstupio s te dužnosti. Červaru su presudili katastrofalni rezultati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu i zaista mu više ništa nije moglo pomoći da ostane hrvatski izbornik. Hrvoje Horvat bio je jedan od njegovih pomoćnika i trener Nexea iz Našica. Kako bi postao izbornik reprezentacije, morao je odstupiti s trenerske pozicije u Nexeu jer su navodno tako tražili iz Saveza, iako postoje izbornici koji istovremeno vode i klubove i reprezentaciju.

Kvalifikacije za Olimpijske igre

Olimpijske igre su zbog pandemije koronavirusa prebačene na 2021. godinu, a originalno su se trebale održati prošlo ljeto. Stoga, još uvijek ne znamo ni hoće li Hrvatska sudjelovati na njima, ali trebali bi saznati u periodu od 12. do 14. ožujka kada će se odigrati kvalifikacijski turniri u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj. Hrvatska je u skupini koja se nalazi u Francuskoj, a tamo se nalaze još domaćini Francuzi, Portugal i Tunis. Skupina je poprilično teška i već prva utakmica je protiv Francuske koja će definitivno biti favorit po kladionicama i stranicama gdje se objavljuju tipovi 1×2 i slične predikcije. Najbolje dvije od te četiri ekipe ostvarit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama.

Horvat objavio popis igrača i članova stožera

Izbornik Hrvoje Horvat objavio je popis igrača koji će sudjelovati na tom kvalifikacijskom turniru, kao i popis članova svog stručnog stožera koji će mu pomagati na najbolji mogući način pripremiti ekipu za nadolazeće izazove. U sastavu će biti nekih promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo, a od njih definitivno vrijedi izdvojiti oporavljene Luku Stepančića i Domagoja Pavlovića koji će se pridružiti reprezentaciji nakon svojih ozljeda. Puni popis igrača je sljedeći:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER -BURGDORF
MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
LUKA CINDRIĆ – BARCELONA
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVA KIELCE
MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF
DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
LUKA STEPANČIĆ – MOL – PICK SZEGED
MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB

Navijači uglavnom nezadovoljni zbog par detalja

Reakcije na popis reprezentativaca su podijeljene, ali oni koji su odvojili vremena komentirati što misle o njemu uglavnom nisu baš zadovoljni. Neki smatraju kako Luka Cindrić ne zaslužuje dobiti poziv jer se na već nekoliko velikih turnira nakon jedne ili dvije utakmice ozlijedi i propusti ostatak natjecanja, prenosi HR Sport. Među igračima koje bi dodali na ovaj popis najčešće se spominju imena Filipa Ivića, Josipa Šarca i Ivana Sliškovića. Također, složni su da se po imenima s popisa neće puno promijeniti u odnosu na Svjetsko prvenstvo i iz reakcija može se iščitati poprilično velika doza pesimizma uoči kvalifikacijskog turnira. Ipak, ne preostaje nam ništa drugo no dati šansu novom izborniku, a tek nakon odigranog turnira rezimirati što je bilo dobro, a što ne.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE