5.6 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Hrvatski rukometaši večeras dočekuju Slovačku u EURO Cupu, evo gdje gledati utakmicu

Hrvatska muška seniorska reprezentacija večeras u Varaždinu s početkom u 19:00 protiv Slovačke igra novu utakmicu EHF Euro Cupa.

Iako se utakmica igra u Areni Varaždin, službeni domaćin je Slovačka. No, utakmica se nije mogla odigrati u Slovačkoj zbog lockdowna.

Na Slovačku bez najiskusnijih, u reprezentaciji potpuno nova lica

Mnoštvo najiskusnijih hrvatskih rukometaša propušta ovo okupljanje, pa neće biti i 3 srednja vanjska – Duvnjak, Cindrić i Karačić. Isto tako je izbornik odlučio poštedjeti Marina Šegu i Željka Musu koji daju značajan doprinos reprezentaciji. Ulogu glavnog organizatora igre preuzet će Domagoj Pavlović.

Od „stare garde“ ostaju Pešić, Čupić, Mandić, Pavlović i Šebetić pa Hrvatskoj preostaje vidjeti što nova lica mogu pokazati. Na mjestu kružnih napadača će biti čak 4 potpuno nova igrača – Načinović, Grahovac, Kušan i Šušnja.

Jučer navečer stigla je vijest kako je izbornik Hrvatske, Hrvoje Horvat, u međuvremenu ostao bez još 2 igrača. Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus, neće biti vratara Morena Cara i lijevog vanjskog Halila Jaganjca koji je negativan, no putovali su zajedno.

Staro ime u reprezentaciji

Na funkciju pomoćnog trenera izborniku Horvatu vratio se velikan i jedan od najboljih igrača rukometa u povijesti, legenda Ivano Balić čiji će savjeti i uloga biti prijeko potrebni u desetkovanim hrvatskim redovima.

Slovačka je slab protivnik te je u svoje dosadašnje 3 odigrane utakmice u EHF Euro Cupu upisala 3 poraza u kojima je primila najmanje 30 pogodaka.

Gdje gledati utakmicu

Utakmica se može pratiti na Areni Sport 2 s početkom u 19:00.

Sljedeće kolo EHF Euro Cupa Hrvatska igra sutra u četvrtak u Varaždinu od 18:00 te u petak protiv Mađarske u Veszprem Areni od 14:10.

Nakon ovih odigranih utakmica, Hrvatskoj preostaje samo još jedan susret protiv europskih prvaka u lovu na ovaj trofej.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE