13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Hrvatski rukometaši danas u Osijeku igraju protiv Rusije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija danas protiv Rusije u dvorani Gradski vrt u Osijeku igra prijateljski susret Croatia Cupa.

Utakmica je na rasporedu u 16:45 te se može pratiti na RTL televiziji.

Otkazana utakmica s Bosnom i Hercegovinom

Otvaranje Croatia Cupa bilo je planirano utakmicom Hrvatske protiv Bosne i Hercegovine, no zbog pojave koronavirusa u redovima BiH taj je susret otkazan. Hrvatski rukometaši dobili su slobodan dan, no svakako će odigrati dva susreta protiv Rusije.

Dvostruki program s Rusijom

Utakmice protiv Rusije na Croatia Cupu će se odigrati te će nakon današnje utakmice drugu odigrati u subotu u 16:45. Nakon dolaska u Osijek na završne pripreme ususret nadolazećem Europskom prvenstvu koje će se od održati od 13. do 30. siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj, naša reprezentacija je zbog ozljede ostala bez Luke Šebetića. Umjesto njega, izbornik Hrvoje Horvat pozvao je Šimu Ivića.

Ubrzo nakon toga, PCR testiranje je otkrilo kako su kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni te moraju u izolaciju. Marko Mamić će također, zbog posljedica lakše ozljede mišića nadlaktice desne ruke, iz preventivnih razloga također propustiti Croatia Cup, dok će ga zamijeniti Tin Lučin.

Rusija je nekada bila svjetska rukometa sila, u posljednjih je 30-tak godina od raspada SSSR-a osvojila osam medalja na velikim natjecanjima. No, posljednja je bila davno i to u Ateni na Olimpijskim igrama kada su bili brončani.

Ima nade za Duvnjaka i Cindrića

Europska rukometna federacija (EHF) izmijenila je dio higijenskog koncepta. Kako javlja Hrvatski rukometni savez, poštujući sve preporuke javnih zdravstvenih organizacija, EHF je odlučio da će obvezna karantena za sve igrače pozitivne na koronavirus, kao i članove stručnog stožera iznositi pet dana od pozitivnog PCR testa te će se za povratak u natjecanja biti obavezna dva negativna rezultata PCR testiranja u minimalnom razmaku od 24 sata.

Druga odluka EHF-a odnosni se na listu od 35 igrača koju su izbornici morali ranije prijaviti, a sada se omogućava pozivanje igrača koji nisu na toj listi.

U našoj reprezentaciji pozitivni su Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak, dva ključna igrača reprezentacije. Njih bismo izgubili za cijeli prvi krug natjecanja da se nije nešto nije mijenjalo u protokolu jer do sada je pravilo bilo da zaigrati mogu tek nakon 14 dana od prvog pozitivnog testa pa ih ne bi bilo sve do 18. siječnja.

– Luka Cindrić je odlično, čak bez ikakvih simptoma infekcije. Duvnjak nije tako odlično, ali su simptomi ipak na neki način blagi. Uz svu terapiju koju smo poduzeli i uz neki,  da tako kažemo, sobni način treninga koji smo organizirali, on se za sada oporavljaju vrlo dobro i ja očekujem da će to biti pozitivan ishod svega, rekao je dr. Tomislav Kukin, liječnik muške seniorske reprezentacije.

Posljednje pripreme pred Europsko prvenstvo

Hrvatskim rukometašima ovo su posljednje pripreme i test uoči nadolazećeg Europskog prvenstva. U skupini se nalaze s neugodnom Francuskom, uvijek prisutnom Srbijom i nepoznatom Ukrajinom.

Prvu utakmicu na EP igraju protiv Francuza sljedeći četvrtak 13. siječnja u 20:30, a koliko su naši rukometaši spremni za nove izazove na velikoj sceni pokazat će već utakmice Croatia Cupa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE