18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Hrvatske rukometašice protiv Brazila otvaraju Svjetsko prvenstvo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija od 18:00 igra prvu utakmicu skupine G protiv Brazila, najtežeg protivnika u svojoj skupini, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Prijenos utakmice možete pratiti na kanalu RTL 2. Osim reprezentacije Brazila, hrvatske rukometašice su u skupini s Japanom i Paragvajem. Jučer je odigrana prva utakmica prvenstva u kojoj je domaćin Španjolska slavila protiv Argentine (skupina H), 29:13.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Raspored preostalih utakmica u skupini

U subotu 4. prosinca isto od 18:00 naše reprezentativke igraju protiv Paragvaja, dok u ponedjeljak 6. prosinca od 20:30 igraju protiv Japana.

Nakon 10 godina ponovno na svjetskoj sceni

Prošlo je deset godina otkako su rukometašice Hrvatske posljednji put nastupile na svjetskom prvenstvu. Bilo je to još 2011. godine u Brazilu kada je trener bio Vladimir Canjuga. Hrvatska je u skupini bila druga iza Danske, a ispred Švedske, Obale Bjelokosti, Urugvaja i Argentine. U osmini finala uspješno su svladale Rumunjsku 28:27, no u sljedećem kolu čekala ih je Norveška u Sao Paolu od koje su izgubile pet razlike (25:30). U razigravanju od petog do osmog mjesta prvo su upisale poraz od Brazila 30:31, nakon čega svladale Angolu (29:32) te uzele sedmo mjesto.

Prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije

Ovo je prvo prvenstvo u povijesti na kojem su nastupile 32 države, umjesto dosadašnjih 24. Reprezentacije raspoređene u osam grupa po četiri, borit će se za prolazak u glavni dio natjecanja u koji vode prva tri mjesta u svakoj skupini. Posljednje plasirana momčad odlazi u Presidents Cup odnosno u borbu od 25. do 31. mjesta. Glavni dio natjecanja nakon skupina sačinjen je od četiri grupe po šest reprezentacija te dvije najbolje plasirane iz svake grupe odlaze u četvrtfinale. Situacija nakon toga postaje jasnija te se reprezentacije bore za titulu svjetskih prvakinja u finalu koje je na rasporedu u nedjelju 19. prosinca.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE