Rukometašice Hrvatske u Prelogu na pripremama za Mediteranske igre

Stela Posavec, Foto: HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Prelogu će odraditi kratke završne pripreme uoči nastupa na Mediteranskim igrama.

Izbornik Nenad Šoštarić jučer je okupio ekipu koju, osim nekoliko rukometašice stalne postave kao što je Stela Posavec, uglavnom čine mlađe igračice koje se nalaze na širem popisu izbornika.

Mediteranske igre, koje će se održati u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 5. srpnja, upravo su idealna prilika da se nove igračice dokažu. Reprezentacija će u Prelogu boraviti do srijede te će odraditi zajedničke pripreme prije puta u Oran.

Na Mediteranskim igrama nastupa osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno sa Španjolskom, Alžirom i Tunisom. U skupini B nalaze se Srbija, Sjeverna Makedonija, Portugal i Turska. Dvije najbolje reprezentacije iz tih skupina idu direktno u polufinale odnosno u borbu za medalje.

U nastavku možete pogledati kako je Strahoninčanka najavila pripreme i Mediteranske igre.

Hrvatska je do sada pet puta nastupala na Mediteranskim igrama, ima jedno osvojeno zlato (1993.) jedno srebro (1997.) te dvije bronce (2005., 2013).

Popis seniorske reprezentacije
 1. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 2. ANTONIA TUCAKOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
 3. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 4. TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 5. SARA ŠENVALD, RK PODRAVKA VEGETA
 6. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 7. LEA FRANUŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
 8. KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA
 9. TINA BARIŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
 10. TENA PETIKA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 11. EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR
 12. LANA JARAK, RK DALMATINKA
 13. NIKA VOJNOVIĆ, ŽRK BJELOVAR
 14. MIA TUPEK, RK SESVETE AGROPROTEINKA
 15. ANA MALEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 16. JOSIPA BEBEK, ŽRK DUGO SELO 55

Stručno vodstvo: NENAD ŠOŠTARIĆ (izbornik), SNJEŽANA PETIKA (trenerica), MATIJA BILUŠIĆ (trener vratarki), VESNA HODIĆ (fizioterapeut), NIKOLA KOVAČIĆ (fizioterapeut), MIA JURILJ (liječnik), LJERKA VRESK (tehnički menadžer), IVICA UDOVIČIĆ (direktor nacionalnih selekcija).

Ostavi komentar