8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Hrvatska večeras protiv Francuske kreće u borbu za Olimpijske igre

Rukometaši Hrvatske već su jučer doputovali u Montpellier gdje danas počinje kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Prvu utakmicu u skupini igraju večeras protiv domaćina turnira Francuske s početkom u 21:00 (prijenos dostupan na RTL-u).

Osim što Kauboji danas igraju protiv jedne od najboljih rukometnih reprezentacija, u istoj skupini će također odmjeriti snage protiv Portugala u subotu te protiv Tunisa u nedjelju. Samo prve dvije momčadi će izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

Novi hrvatski izbornik Hrvoje Horvat doputovao je u Montpellier s 20 igrača od kojih je u službeni zapisnik moglo ući samo 16, dok je ostatak za sada završio na tribinama. Prema izbornikovoj procjeni, na tribini za današnji susret su završili vratar Mate Šunjić, kružni napadač Ilija Brozović te vanjski igrači Luka Šebetić i Halil Jaganjac.

Hrvatska je s Francuskom odigrala ukupno 33 susreta, pri čemu ima 14 pobjeda, 1 neodlučen susret te 18 poraza. U posljednjih 5 susreta, Hrvatska je dvaput dobila Francusku i to – 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (29:28) te prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj (23:20).

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu održanom u Egiptu, Francuska je ostala bez medalje kada je u borbi za broncu poražena od Španjolske rezultatom 35:29. Zanimljivo je kako su u posljednje tri utakmice primili 30 ili više pogodaka odnosno obrana Francuske pokazala se kao slaba karika.

No, od Svjetskog prvenstva prošlo je mjesec i pol dana, a je li situacija ostala ista ili su poboljšali navedeni segment, saznat’ ćemo u današnjem susretu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE