4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Hrvatska slomila otpor Angole i upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu!

Nakon iznenađujućeg remija u prvom kolu protiv Japana 29:29, Hrvatska rukometna reprezentacija je u svojem drugom nastupu u skupini C na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u rukometu snage odmjerila protiv Angole.

Naime, radi se o reprezentaciji koja ima najslabiji ranking u skupini pa dvojbe oko pobjednika nije bilo, no susret protiv Japana je svima pokazao da opreza nikada dosta.

Nakon odlaska Luke Cindrića koji je u susretu protiv Egipta obnovio ozljedu prepona koja ga je mučila i ranije, zamijenio ga je Janko Kević. Osim ove promjene, Červar je odlučio zamijeniti Marina Šipića za Halila Jaganjca.

U prvom poluvremenu današnje utakmice niti jedna reprezentacija nije dominirala. Osim grube igre Angolaca također se istaknuo Ferreira koji je vezao nekoliko pogotka. Igra Kauboja je ponovno ovisila o Duvnjaku, a najviše su se istaknuli Marko Mamić i Ivan Martinović. Angolci su uz dosta jednostavan rukomet uspjeli održavati minimalno vodstvo sve do samoga kraja kada su Kauboji uspjeli uhvatiti ritam i preokrenuti rezultat. Poluvrijeme je završilo rezultatom 12:11 za Kauboje.

U drugom poluvremenu rukometaši Angole su pod svaku cijenu htjeli spriječiti brze pogotke. Prilikom izvođenja jednog sedmerca angolski igrač Chicola je pogodio Ivana Pešića u glavu te zaradio crveni karton. Kauboji su pokazali puno bolju igru, a najbolji pojedinci su bili Čupić s 6 pogodaka i Pešić s nekoliko jako bitnih obrana.

Utakmica je završila rezultatom 28:20 za Hrvatsku.

Tako je Hrvatska rukometna reprezentacija nastavila uspješan niz protiv afričkih reprezentacija na svjetskim prvenstvima. Ovo je ukupno 13. pobjeda naše reprezentacije u nizu protiv sastava iz Afrike.

Povijesno gledano vjerojatno su najzanimljiviji susreti iz 1995. godine kada je naša reprezentacija nakon drame sedmeraca protiv Tunisa u osmini finala izborila pobjedu te osigurala četvrtfinale. U četvrtfinalu je ispratila kući Egipat s rekordnih +16 te otišla do prve medalje u povijesti.

U prvom susretu drugog kola skupine C, Katar je u dramatičnoj završnici pobijedio Japan rezultatom 31:29 te tako s dvije pobjede osigurao drugi krug Mundijala.

Sljedeći susret Kauboji igraju u utorak 19. siječnja u 18:00 protiv Katra.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE