Paula i Stela Posavec ponovno odlične u dresu reprezentacije

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jučer je pobijedila Ukrajinu 19:26 u utakmici 5. kola kvalifikacija za EURO 2022. godine. Strahoninčanke Stela i Paula Posavec ponovno su nastupile za našu reprezentaciju. Paula je zabila četiri pogotka, dok je Stela pridodala još jedan.

Utakmica se igrala u dvorani Raiffeisen Sportpark u Grazu pred stotinjak gledatelja, a domaćin je bila Ukrajina. Hrvatska je krenula u postavi: Ivana Kapitanović na vratima, Paula Posavec i Ana Turk na krilima, Ana Debelić na crti te Ćamila Mičijević, Valentina Blažević i Dora Krsnik na vanjskim pozicijama. Radile su naše rukometašice samo jednu izmjenu obrana (Stela Posavec) napad (Valentina Blažević).

Ukrajina je boje otvorila utakmicu, vodila od početka i to najprije s jednim, a od devete minute i s dva pogotka (3:5). Nakon ranog izlaska Iryne Glibko, kreatora i vođe domaćina, i njihovim prvim isključenjem, naše rukometašice uspijevaju okrenuti rezultat na svoju stranu. Do izjednačenja stižu u 16. minuti (6:6), a minutu kasnije i do prvog vodstva (7:6). Vodstvo je kratko potrajalo jer je Ukrajina s dva pogotka ponovno došla u prednost.

Foto: HRS

Realizacija nije bila na nivou u prvom dijelu, no vrlo dobar dan imala je Ivana Kapetanović na vratima, zahvaljujući kojoj Hrvatska dolazi do drugog vodstva u 24. minuti (9:8). Pred kraj prvog dijela dosta izjednačena igra, no minimalna prednost odlazi na stranu Hrvatske (11:12).

Puno bolja igra u drugom dijelu, Ćamila Mičijević povećava prednost, a napokon je proradila i obrana. Zahvaljujući njoj Hrvatska u 39. minuti ima četiri razlike (17:13)  te se činilo kako se hrvatska igra konačno oslobodila grča u kojem je dugo bila. Ukrajinski izbornik zove minutu predaha pošto su njegove rukometašice u deset minuta u nastavku susreta dale samo dva pogotka.

Mijenjaju taktiku, odlučuju se na maksimalan rizik i kreću s igrom sedam na šest te uspijevaju postići dva pogotka za redom. Unatoč dobrim prilikama, na vratima je odlična bila Ivana Kapitanović koja je na kraju imala 17 obrana.

Foto: HRS

Utakmica završava pobjedom Hrvatske 19:26. Prvi strijelac je bila Ana Turk sa sedam pogodaka, dok su četiri dale Ćamila Mičijević i Paula Posavec. Kod Ukrajine, najbolja je bila Iryna Glibko s pet pogodaka.

Hrvatska rukometašice stigle su na korak do odlaska na EURO te će im za to biti potrebna pobjeda protiv Češke u nedjelju 24. travnja u Poreču.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE