FOTO: Djevojčice ŽRK Zrinski druge na turniru u mini rukometu u Đurđevcu

ŽRK Zrinski djevojčice1

Ove subote, 23. lipnja, Rukometni klub Đurđevac organizirao je turnir u mini rukometu za djevojčice u dvije kategorije: 2008. godište te 2009. godište i mlađe.

Turnir se odigravao ispred utvrde Stari Grad, što je jedinstveni događaj u Đurđevcu. Naime, oko utvrde su se nekada odigravali kuglački susreti, no nikada ovakvo nešto i zato je ovaj turnir jedinstven.

ŽRK Zrinski sudjelovao je s jednom ekipom djevojčica rođenih 2008. i mlađe. Konačnu pobjedu u konkurenciji 2008. godišta odnijele su rukometašice RK Đurđevca – crvena ekipa. Konačni poredak: 1. RK Đurđevac – crveni, 2. ŽRK Zrinski Čakovec, 3. RŠD Bjelovar, dok je plava ekipa RK Đurđevca završila na 4. mjestu.

Na turniru je sudjelovalo stotinjak djece, 11 ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Na turniru je također sudjelovao i drugi međimurski ženski rukometni klub ŽRK Prelog. Uz veliku podršku i navijanje roditelja, odigrane su 22 utakmice.

Rezultati naših djevojčica u skupini:
– ŽRK Zrinski Čakovec – RK Đurđevac/plava 12:6
– ŽRK Zrinski Čakovec – ŽRK Dubica Kozarska Dubica 13:4
– ŽRK Lipik – ŽRK Zrinski Čakovec 1:10

Rezultati završnice turnira za 2008.:
– 1/2 finale, ŽRK ZRINSKI – RŠD Bjelovar 6:5 i u drugom 1/2 finalu RK Đurđevac crveni – RK Đurđevac plavi 10:3.
– za 3. mjesto, RK Đurđevac plava – RŠD Bjelovar 7:10.
– finale, ŽRK ZRINSKI – RK Đurđevac crveni 3:8.

Igračica ŽRK Zrinski Marta Doležaj je s 22 pogodka bila naj strijelkinja turnira, a Kristina Goričanec je izabrana za najbolju golmanicu turnira.

Čestitamo djevojčicama i njihovoj voditeljici i trenerici Ljubici Vrbančić.
Isto tako i čestitke organizatoru Rukometni Klub Đurđevac na jako dobrom organiziranom turniru.

Također, trenerica se zahvaljuje starijim djevojčicama Sonji, Katji, Gabrijeli i Viktoriji oko pripreme ekipe za vrijeme turnira. Nikako se ne smiju zaboraviti niti roditelji koji su najveća podrška klubu.

Za ŽRK Zrinski nastupile su sljedeće djevojčice: Ivana Jalušić, sestre Tena i Ela Blagus, Simona Rubin, Josipa Jarni, Marta Doležaj, Rahela Varga, Leona Novak i Kristina Goričanec.

Iz kluba pozivaju djevojčice osnovnih škola iz Čakovca i cijele Međimurske županije u rukometni kamp. Kamp organiziraju ŽRK Zrinski i ZSU Čakovca u sklopu „Svaki tjedan sport jedan“.
Termin kampa je u periodu od 26.06.-30.06. u SD 2.OŠ Čakovec, od 09:00-11:00h. Kontakt tel: 095 866 7070 (Goran Vuk).
Više informacija na: http://zsucakovca.hr/26134-2/

Ostavi komentar