13.1 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Evo gdje danas možete pratiti prijenos hrvatskih rukometašica, a izgleda da se probudio i HTV

U prvom djelu Europskog prvenstva u rukometu za žene 2020, naše rukometašice su ostvarile tri pobjede i to nad Mađarskom (22:24), Nizozemskom (27:25) i Srbijom (24:25).

Ušle su u drugi krug s maksimalnim brojem bodova te su u prvom susretu izborile vrijednu pobjedu nad Rumunjskom (25:20), iako prognoze nisu bile na njihovoj strani.

Naše rukometašice su ispraćene bez imalo nade i očekivanja, a nadmašile su i one najoptimističnije. Dosad su ostvarile maksimalan učinak, a osim što su zvijezde i hit prvenstva, naše cure su također postale omiljene u Hrvatskoj koja im daje potpunu podršku.

Važnu ulogu u igri naših rukometašica daju i naše Međimurke Stela i Paula Posavec.

Danas u 18:15 u drugoj utakmici drugog kruga igraju protiv jake i neugodne Norveške, koja je uz našu reprezentaciju jedina koja ima maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva. Norveška je kroz prvi dio prvenstva prošla glatko, pobijedivši Poljsku (35:22), Njemačku (23:42) i Rumunjsku (20:28), dok su u drugom dijelu nadvladale svjetske prvakinje Nizozemke (25:32).

U svojoj ekipi imaju Noru Mork koja je najbolji strijelac Europskog prvenstva s 30 pogodaka, a najbolju realizaciju imaju u kontri.

Osim toga, Norveška je jedna od najtrofejnijih reprezentacija u povijesti, no u međusobnim dvobojima na europskim prvenstvima s Hrvatskom imaju jedan poraz te jednu pobjedu. Davne 1994., kada su naše rukometašice ostvarile najbolji rezultat na Europskim prvenstvima te osvojile peto mjesto, naše rukometašice su slavile sa 16:15. Prije četiri godine su doživjele najteži poraz na Europskim prvenstvima, i to baš protiv Norveške rezultatom 34:16.

Mnogi ljubitelji hrvatskog sporta i rukometa su razočarani jer većina njih ne može pratiti prijenos Europskog prvenstva u rukometu za žene na kojem su naše rukometašice korak do polufinala, pa tako niti današnju utakmicu protiv Norveške.

Prava prijenosa za našu zemlju ima Planet Sport 1.

Prema neslužbenim saznanjima HRT je otkupio prava prijenosa završnice Europskog prvenstva za žene u rukometu (polufinala, finale i utakmica za treće mjesto).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE