EP u rukometu: pobjeda za povijest, naše rukometašice korak do polufinala!

Hrvatske rukometašice su u prvom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj snage odmjerile sa suparnicama iz Rumunjske.

Hrvatska još nikada dosada nije pobijedila Rumunjsku na europskim prvenstvima, iako su igrale četiri susreta, uvijek je bila bolja Rumunjska.

Nakon početnog vodstva na asistenciju naše Međimurke Stele Posavec, Rumunjke ubrzo preokreću rezultat na 4:8. No, naše djevojke s odličnom borbom postižu čak 7 pogodaka za redom. Prvo poluvrijeme su završile s 4 pogotka prednosti, rezultatom 14:10.

U drugom dijelu padao je pogodak za pogotkom, no ipak su odlučnije i bolje bile naše rukometašice, pobijedivši na kraju rezultatom 25:20.

Veliki doprinos novoj pobjedi Hrvatske dale su i naše Međimurke, Stela i Paula Posavec.

Hrvatske rukometašice su bile ispraćene na prvenstvo bez optimizma, a sada su pravi hit i ljudi punih srca navijaju za njih te im pružaju zasluženu podršku.

U prvom krugu odnijele su važnu i iznenađujuću pobjedu nad Mađarskom, zatim nadigrale i Nizozemsku te za kraj, nadigrale i Srbiju.

Današnja pobjeda nad Rumunjskom je velik podvig naših rukometašica jer je ovo ogroman korak naprijed prema polufinalu. Sljedeća utakmica naših predstavnica je u subotu, 12. prosinca s početkom u 18:15 protiv Norveške. Konačno, posljednji susret drugog dijela natjecanja će igrati 15. prosinca s početkom u 18:15 protiv Njemačke. Nažalost, naše djevojke ne možemo gledati na nacionalnoj televiziji.

Također treba spomenuti da su Europska rukometa federacija i organizator natjecanja Danski rukometni savez promijenili početno planirani raspored igranja susreta drugog kruga, pa prema novom rasporedu naše djevojke igraju dva susreta u tri dana, iako su trebale imati tri dana odmora.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE