Hrvatska teško poražena u Ljubljani, sestre Posavec zabile tri pogotka

Rukometašice Hrvatske večeras su u Areni Stožice protiv domaće Slovenije odigrale jednu od najvažnijih utakmica prvenstva te izgubile 18:26.

Na početku Slovenija u prvih pet minuta otvara utakmicu serijom od četiri pogotka, pri čemu se isticala Ana Gros, inače rukometašica koja je do sada zabila najviše pogodaka u Ligi prvakinja i na Europskom prvenstvu. Hrvatska prvi pogodak zabija tek u sedmoj minuti te uspijeva uhvatiti ritam pa u 15. minuti Paula Posavec poravnava rezultat (7:7).

Ubrzo nakon toga, u 19. minuti “kraljice šoka” preuzimaju prvo vodstvo kod rezultata 9:8. Dok je Blažević predvodila našu igru u napadu, Pijević je dobrim čitanjem igre kočila realizaciju Slovenki.

U 28. minuti, ubrzo nakon svojeg prvog ulaska u igru, Stela Posavec zabija za vodstvo 12:11. Poluvrijeme završava rezultatom 12:13.

Debakl u drugom dijelu

Na početku drugog poluvremena veoma slabo otvaranje i dugi period bez postignutog pogotka, sve do sedmerca u 36. minuti. Slovenija u nastavku dominira pa u 41. minuti izbornik Šoštarić zove time out zbog četiri gola zaostatka (13:17).

Odlična predstava slovenske vratarke Pandžić i nedostatak ideja u napadu dovele su naše rukometašice u zaostatak od čak pet pogodaka sredinom drugog dijela.

U 49. minuti, nakon više od 12 minuta bez pogotka odnosno prvog pogotka iz igre u drugom dijelu, na svoju individualnu kvalitetu zabija Stela Posavec, koja nije dobila minutažu kao u prijašnjim utakmicama.

Hrvatska je djelovala neprepoznatljivo, odigrala je izrazito loše poluvrijeme uz strahovito slabu realizaciju pa je slovenski izbornik dao priliku igračicama iz drugog plana.

Slovenija se pokazala kao težak protivnik te je utakmica završila 18:26.

U drugoj utakmici iste skupine, večeras od 20:30 snage će odmjeriti Mađarska i Danska. Hrvatska sljedeću utakmicu igra u subotu, 12. studenog, protiv Danske u 18:00.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE