18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Drama na otvaranju Svjetskog prvenstva, Kauboji podbacili protiv Japana

Nakon što je domaćin na početku prvenstva pobijedio Čile, Francuska u napetom derbiju nadvladala Norvežane, a Slovenci zabili čak 51 gol u susretu protiv Južne Koreje, Kauboji su u svojem prvom nastupu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu snage odmjerili protiv Japana.

Hrvatska rukometna reprezentacija je upravo protiv Japana prije 30 godina odigrala svoju prvu službenu utakmicu. Bila je to prijateljska utakmica koja je završila 23:23, no onda rezultat nije bio bitan.

U drugom susretu prvog kola skupine C ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Hrvatska je protiv Japana remizirala rezultatom 29:29.

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za Kauboje koji su u prvih 10 minuta zabili samo 2 pogotka. Japanska obrana je bila iznimno brza i pokretljiva, a dodatno ju je učvrstio njihov dobro raspoložen vratar. Uz dobru igru u tranziciji i puno oduzetih lopti, Japanci su cijelo poluvrijeme dominirali. Hrvatska obrana je bila spora i neorganizirana. Iako su Kauboji gubili i 6 razlike, na predah su otišli s rezultatom 14:17.

U drugom poluvremenu naši su pokazali bolju igru uz bolji protok lopte, a Japanci su zabijali i s igračem manje. Sredinom drugog poluvremena Duvnjak je vezao 2 pogotka, a Kauboji ubrzo nakon toga dolaze do izjednačenja. Utakmica je u posljednjih 10 minuta bila iznimno napeta uz dosta izgubljenih lopti i promašenih prilika s obje strane. U 59. minuti Čupić je promašio 100%-tnu šansu za vodstvo. Utakmica je završila rezultatom 29:29.

Izbornik Lino Červar je odlučio da su u današnjem susretu na tribinama ostali Marin Šego, Halil Jaganjac, Janko Kević i Igor Karačić.

U istoj skupini, Katar je pobijedio Angolu s rezultatom 30:25.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Angole u nedjelju 17.1. s početkom u 18:00.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE