7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Rukometaši Hrvatske uvjerljivo slavili 40:34 protiv Sjeverne Makedonije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija večeras je protiv Sjeverne Makedonije u Poreču odigrala prvi susret Croatia Cupa i slavila 40:34.

U prvom poluvremenu dosta neuredan rukomet i otvorena igra pa je nakon prvih desetak minuta rezultat bio 9:5 za Kauboje. Od 20. minute Makedonci hvataju ritam pa u 22. minuti poravnavaju rezultat na 15:15. Kauboji uspijevaju stabilizirati igru, vraćaju prednost i utakmica završava visokim rezultatom 22:19.

U nastavku Hrvatska održava i dalje prednost, utakmica je nastavljena u istom ritmu pa je sredinom drugog dijela rezultat 31:25.

Pripremna utakmica dala je priliku izborniku Hrvoju Horvatu priliku sa rotira sve igrače i vratare koji su dostupni za nadolazeće SP, a najviše se istaknuo Martinović.

Arena Žatika bila je rasprodana, a momčad Sjeverne Makedonije na čelu s legendarnim Kirilom Lazarovom na kraju je poražena 40:34. Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Ivan Martinović sa osam pogodaka, Paolo Kraljević sa šest i Igor Karačić sa pet pogodaka. Najviše pogodaka, devet, kod Sjeverne Makedonije zabio je Dejan Manaskov.

Foto: HRS
Slijedi utakmica protiv Izraela pa Svjetsko prvenstvo

Drugu utakmicu Croatia Cupa Kauboji igraju u nedjelju u 20:15 protiv reprezentacije Izraela. Sutra je na rasporedu utakmica Sjeverne Makedonije i Izraela.

Croatia Cup je ujedno završna priprema za Svjetsko prvenstvo od 11. do 29. siječnja kojem su domaćini Švedska i Poljska. Hrvatska će na nadolazećem SP-u igrati u skupini G protiv Egipta (13. siječnja), SAD-a (15. siječnja) i Maroka (17. siječnja).

Zbog ozljeda, jedno od najvažnijih svjetskih prvenstava u posljednjih 15-20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić, Ivan Pešić.

Foto: HRS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE