Zrinskice odlaze na gostovanje kod Dugog Sela, derbi Podravke i Lokomotive odlučuje nove prvakinje

Rukometašice Zrinskog u nedjelju odlaze u Dugo Selo gdje će snage u 17. kolu odmjeriti protiv Dugog Sela 55 koji se nalazi na šestom mjestu, dok se Zrinskice nalaze na sedmom.

– Dugo Selo je, prije svega, ekipa koja ima karakter, ima čvrstinu u igri, ima odličnu Maru Budić na golu koja im nosi pola obrane. Imaju iskusne igračice Čalušić, Blažek i Rokavec koje vode igru, a Josipa Bebek je lani bila najbolji strijelac lige. Dižu svoju formu iz utakmice u utakmicu. Oni su favoriti u ovoj utakmici, a mi im prvo moramo zaustaviti njihovu dobru tranziciju. Mi smo u drugi dio sezone ušli oslabljeni, ali to nije izgovor, nego idemo se „potući“ i dati sve od sebe, poručila je trenerica Dragica Džono.

Derbi sredine tablice itekako će biti zanimljiv te se nadamo da su Zrinskice dobro iskoristile pauzu.

– Nakon reprezentativne stanke, vraćamo se prvenstvu i odmah nas očekuje vrlo zahtjevno gostovanje u Dugom Selu. Dugo Selo je ekipa koja se diže iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje, dok smo mi u krizi već nekoliko kola. Želimo se vratiti na pobjedničke staze, no bit će jako teško. Domaćin je favorit i bit će teško doći do bodova tamo, ali mi ne dolazimo tamo s bijelom zastavom. Borit ćemo se pa neka bolji pobijedi, najavljuje igračica ŽRK Zrinski Melani Balić.

Derbi koji odlučuje nove prvakinje

Vikend pred nama vrlo vjerojatno donosi odluku o tome tko će ponijeti naslov novih prvakinja Hrvatske za sezonu 2021./2022. U subotu 12. ožujka od 18:00 na rasporedu je najveći hrvatski rukometni derbi između Lokomotive Zagreb i Podravka Vegete. Zagrebački klub je u velikoj prednosti jer je prvi susret ove sezone dobio s osam razlike, 25:17 i teško je vjerovati da može prokockati tu prednost.

No, u sportu pobjeda unaprijed nikada nije sigurna te se Podravka zasigurno nije odrekla borbe i ne dolazi u Zagreb s bijelom zastavom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE